25
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Eğitime yeni yuva

Bodrum ilçesinde, "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası" kapsamında 20 yıllık kullanım hakkı imzalanan protokolle Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen Kemal Durmaz İlköğretim Okulu törenle eğitime açıldı.

Gümüşlük beldesinde mülkiyeti Gümüşlük Çevre ve Eğitim Vakfı'na ait olduğu belirtilen işadamı Mehmet Durmaz'ın merhum babası Kemal Durmaz'ın adını taşıyan okul binasının hizmete açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açık alanda başlayan törende, öğrencilerin halk oyunları gösterisi sunma hazırlıkları devam ederken çok etkili olmasa da yağmur başladı. Öğrencilerin gösterisi başlayacağı sırada Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan sunucunun yanına gelip Muğla Valisi Ahmet Altıparmak'ın talimatı olduğunu belirterek öğrencilerin ıslanmaması için okul içerisine alınmasını ve önce açılış kurdelenin kesileceğini söyledi.

Yapılan anonsla birlikte öğrenciler ve vatandaşlar okulun konferans salonuna gitti. Öğrencilerde yağmurda içeri alındıkları için ıslanmadıklarını söyledi. Öğrencilerin halk oyunları gösterisi, konferans salonunda yapılan konuşmaların ardından yeniden dışarı çıkılarak yağmur yağışı olmayan bir zamanda gerçekleştirildi. Okul binasının hizmete açılış kurdelesini protokol üyeleri, iş adamı Mehmet Durmaz'la birlikte kesti.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak yaptığı konuşmada, "Ben sizin bakanlıkları da aşındırırım, valilikte her işinizi de takip ederim. Yeter ki siz yatırım yapın" dedi. Muğla'da eğitim ve bilincin iyi bir seviyede olduğunu söyleyen Vali Altıparmak, şöyle konuştu: "Çocuklarınıza lütfen güven ve itibarın satın alınamayacak bir şey olduğunu özellikle öğretin. Devletin denetimi asla ve asla bireysel dürüstlüğün yerine, önüne geçemez. Onun için güven aşılamak durumundayız. Çocuklarımız için bir gelecek bekliyoruz. Avrupa'yı gösteriyoruz. Onlar önde diyoruz. Onlar ne yapmış biz ona bakmıyoruz. Birbirimizi yiyoruz. İlişkilerde ötekileştirmemeliyiz."
Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan da eğitime desteklerinden dolayı hayırseverlere teşekkür etti.

EN İYİ YATIRIM EĞİTİME YAPILAN YATIRIMDIR
AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ise eğitimini yapan, eğitim almak için imkan sağlanan kişilerin kendisinin yanı sıra çevresine ve devlete katkısının çok büyük olduğunu söyledi.

Muğla Milletvekili Özden, eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında komşularından "Rabia teyze" örneği vererek bir komşusunun çocuğuna işyeri açtığını diğerinin ise çocuğunun eğitimine önem vererek "Ne almak istiyorsa kendi parası ile alsın" dediğini söyledi.

Özden, sözlerine şöyle devam etti: "Ailelerden biri çocuğuna olan yatırımını ev alarak, işyeri açarak diğeri eğitimine önem vererek yaptı. Biri 10 yıl geçmeden yaşanan değişmelerde zor durumda kaldı. Eğitimine devam eden diğeri ise evlerini de arabalarını da kendileri aldı. Eğitime yapılan yatırım en iyi yatırım derken biz bunu kastediyoruz."

İşadamı Mehmet Durmaz ise okulun açılış sürecine gelininceye kadar birçok problemle karşılaştığını belirterek bunların aşılmasında yardımcı olanlara teşekkür etti. Durmaz, öğrencilere şöyle seslendi: "Bu ilim yuvasını sizler için yaptım. Burada okuyun ve bu millete faydalı olun. Sizlere helal olsun, hayırlı uğurlu olsun."

Muğla Valiliği tarafından hazırlanan takdir belgesi, eşi Vildan Durmaz ile birlikte kendisine Vali Altıparmak tarafından verilen Mehmet Durmaz'ı annesi Nuriye Durmaz da boynuna sarılarak kutladı. 3 bin 360 metresi kapalı olmak üzere 4 bin metrekarelik alanda yaptırılan 16 derslikli okulun açılış törenine katılanlar arasında bazı resmi daire ve kurum amirleri ile vatandaşlar ve gaziler yer aldı. Öğrenciler 2008-2009 eğitim öğretim dönenimin ikinci yarısında yeni bir okula kavuşmanın sevincini yaşadı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 23:07:47
Güncelleme :9 Şubat 2009 Pazartesi 23:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurten erişen IP: 88.236.162.xxx Tarih : 10.02.2009 01:58:44

mehmet durmaz beye yapmış olduğu bu güzel insanlık örneğinden dolayı sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. babaları için rahmet diliyoruz.