16
Mayıs
2024
Perşembe
BODRUM - MUĞLA

Engelli çocukların yunus sefası

Sağlık Vakfı'nda eğitim gören zihinsel ve bedensel engelli 25 çocuk, Muğla'nın Bodrum ilçesinde yunus balıkları ile yüzerek güzel bir gün geçirdi.

1996 yılında Bodrum Devlet Hastanesi'nde kurulan daha sonra Turgutreis Belediyesi'nin tahsis ettiği 10 dönümlük arazi üzerinde yapılanarak çalışmasını sürdüren vakfın dış aktivitelere çok önem verdiği belirtiliyor.

Bodrum Sağlık Vakfı Turgutreis Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Aile Danışmanlığı Merkezi adı altında eğitim gören çocuklar önce aileleri ile birlikte denize girdi. Öğle yemeğinden sonra yunus balıklarının bulunduğu alana götürülerek cankurtaran yeleklerini giyerek görevlilerle birlikte yunus balıkları ile yüzdüler. Bazı çocuklar balıklara çok yakın ilgi gösterirken aralarında korkanlar oldu. Bu arada çocukların yanı sıra genç yaşta engelliler yunuslarla denizde yüzmenin tadını çıkardı.

Sağlık Vakfı Halkla İlişkiler Müdiresi Şafak Yaşar, Bodrum Yarımadası'nda sıfır yaştan başlayarak zihinsel ve bedensel engellilere hizmet verdiklerini söyledi. Normal eğitim dışında dış aktivitelerde olduğunu belirten Şafak Yaşar, "Bunlar çocukların rehabilitasyonunda çok önemli. Hayvanlarla rehabilitasyonu önemsiyoruz. Dolphinpark'ın davetlisi olarak geldik. 100 kadar çocuğumuzun 25 tanesini getirebildik. Bundan sonra diğerlerini getireceğiz. İnsan ve hayvan iletişiminin zihin ve sağlık sonuçlarını göreceğiz" dedi.

Almanya'da geçirdiği trafik kazası nedeniyle sağlık vakfında eğitim gören 26 yaşındaki Berk Karakuş, Almanya'da engellilere yönelik bu tür faaliyetlerin çok olduğunu, Türkiye'de de yaygınlaştırılmasını istedi. Park işletmecilerinden İsmet Parmak ise davet ettikleri engelliler için "Onlarda bizim bir parçamız. Geçen yıl yine yaptık aynı organizasyonu. Onlara değişik ve güzel bir gün yaşatmak istedik" diye konuştu. Şu an terapi ya da tedavi yapmadıklarını anlatan İsmet Parmak, gelecek yıl mayıs ayında tedaviyi de başlatmak adına çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 18:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?