18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Engelliler yararına denize girdiler

ENGELLİLER YARARINA YILIN İLK GÜNÜ DENİZE GİRDİLER

Bodrum ilçesinde, yerleşik olarak yaşayan bir gurup yabancı uyruklu vatandaş, Türk arkadaşları ile engelli öğrenciler yararına denize girdi. Turgutreis beldesinde yaşayan çoğu İngilizlerden oluşan yabancı uyruklu vatandaşlar ile Türk arkadaşlarının bulunduğu yaklaşık 25 kişi bugün denize girdi.

Günbatımı plajında bir araya gelen yabancıların kendi aralarında para toplayarak Bodrum Sağlık Vakfı'nda eğitim gören 140 zihinsel ve bedensel öğrenci yararına kullanacakları bildirildi. Daha önceki yıllarda gerçekleştiren ve bu yıl 5.'sini düzenlediklerini belirten İngiliz John Saywell ve Allan Waite, engelli bireyler için bir araya geldiklerini belirterek, engellilere bir şekilde yardımcı olabilmenin kendilerine mutluluk verdiğini söyledi.

John Saywell, Turgutreis'te yaşadıklarını belirterek "çevremizle iletişim halindeyiz. Bu etkinlikle engellilere yardımcı olurken bir taraftan da kendi ve Türk arkadaşlarımızla aramızdaki bağlarımız güçleniyor" dedi. Denizde kendi ülke bayraklarının yanı sıra Türk Bayrağı açarak basın mensuplarına poz veren yabancılar güneşli ancak rüzgarlı olan havada yaklaşık 15 dakika denizde kaldı. Çocukların denize girdiği görülürken, yüzenleri kumsalda bekleyen yakınları da izledi.

Bodrum Sağlık Vakfı Halkla İlişkiler Müdürü Şafak Yaşar, bu etkinliğin beş yıldır düzenlendiğini belirterek geleneksel hale geldiğini belirtti. Yaşar, bu etkinlikle engelli bireyler için kamuoyunun dikkatini çekmek istediklerini belirterek şöyle konuştu: "Yüzen gönüllüler kendi bağış kutularında topladıkları paraları vakfa aktaracaklar. Bu güne kadar vakfın fizyoterapi odasının restorasyonunu, çocuk bahçesinin sponsorluğunu yaptılar. Bilgisayar, fotoğraf makinesi gibi nakdi yardım yapmaktan ziyade vakfın ihtiyacı olan ekipmanları alıyorlar."

ENGELLİLER YARARINA YILIN İLK GÜNÜ DENİZE GİRDİLER
ENGELLİLER YARARINA YILIN İLK GÜNÜ DENİZE GİRDİLER
ENGELLİLER YARARINA YILIN İLK GÜNÜ DENİZE GİRDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 16:37:02
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 20:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?