18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Esnaf, Ağan'a dert anlattı

Bodrum'un Gümbet Mahallesi’nde faaliyet gösteren yaklaşık 30 esnaf, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan’la görüşerek sorunlarını aktardı.

Turizm sezonun başlamasıyla bu yıl uygulamaya konulan işyeri kapanış saatleriyle ilgili Gümbet Ayaz, Adnan Menderes Caddesi ve Erguvan Sokak’ta faaliyet gösteren bir grup esnaf, Belediye Başkanı Mazlum Ağan’dan kapanış saatleriyle ilgili yardım istedi.

Kapanış saatleri, Gümbet Sahili’nde akşamları otellerin masa açarak restoran faaliyeti göstermesi ve hanutçuluk denetimlerinde adil davranılmaması konularında konuşan esnaf Ağan’dan yardım istedi. Adnan Menderes Caddesi ve Ayaz Caddesi’nde işyeri kapanış saatlerinin 02.00 olarak belirlenmesinin kendilerine geç tebliğ edildiğini belirten esnaf, "Müşteriler saat 00.00 sıralarında otellerinden çıkıyor ve saat 01.00 dolaylarında işletmelerimize geliyor. Bir saat sonra da işyerlerimizin kapatılması isteniyor" dedi.

Esnafı dinleyen Belediye Başkanı Mazlum Ağan, kapanma saatlerinin imar planlarına göre belirlendiğini ifade ederek, "Bu yıl, Belediye Meclisi kararları Şubat ayında aldı. Bu kararlar her yıl Haziran ayında alınırdı. bizler Bodrum’da bazı şeylerin düzelmesi için çalışıyoruz. Alınan kapanma saatleriyle ilgili kararda bunun için. Size bu tebligat geç yapılmış ise bunu Meclis’te arkadaşlarla görüşürüz ve değişiklikler yapabiliriz. Fakat önümüzdeki yıllarda bu kapama saatleri ile ilgili kararlar uygulanacaktır. Ayrıca hanutçuluk denetimleriyle ilgili arkadaşları uyarırım ve sahilde masa açılmaması ile ilgili görüşmeleri ve çalışmaları da yaparız" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 17:44:31
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 16:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?