19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Göltürkbükü’ne yat limanı projesi

Göltürkbükü Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, 2 yılda tamamlanması düşünülen 600 tekne kapasiteli yat limanı projesini gerçekleştirmek istediklerini belirterek, “Kentsel tasarım projesi ile bütünleştirdiğimiz bu proje yaklaşık 30 milyon dolara mal olacak” dedi.

Yat limanın yan tarafında balıkçılara da çekek ve tamir yeri projelendirdiklerini kaydeden Başkan Kaynar, Gölköy bölgesinde hayata geçirilmesi düşünülen proje ile ilgili şunları söyledi: “3 ay önce meclisimizden geçti. Avrupa standartlarında olacak. Türkbükü’nde günü birlik demir atan tekneleri de oraya çekeceğiz. Yap işlet devret modeli ile yaptırmayı düşünüyoruz. Şu anda Bayındırlık Bakanlığı’nda olan proje ile ilgili ruhsat gelir gelmez çalışmalara başlayacağız”

İki aşamada hayata geçirileceği belirtilen projenin birinci kısmının tamamlandığı belirten Başkan Halil İbrahim Kaynar, proje kapsamında yapılan düzenlemenin devam edeceğini söyledi.

Her yıl sanat, iş, spor dünyasından ünlü isimlerin ziyaret ettiği ve sosyete mekanı olarak da tabir edilen Göltürkbükü’nde Kentsel Tasarım Projesi’nin kalan kısmı çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Başkan Kaynar, şunları söyledi: “Çok güzel bir proje. Projeyi uyguladığımız zaman insanlar iyi ki bu iskeleler kalkmış diyecek. Venedik gibi bir projedir. Yine ahşaplar üzerindedir. Yapılacak yatırım kalıcı bir yatırım olmalı. Önümüzdeki seçimlerde Allah izin verirse vatandaş yine bize görev verecek. Bütçemize bakacağız. Yarım kalmaması için gerekli değerlemeyi yapacağız. Projenin tamamlanan kısmında kamulaştırma sıkıntımız yoktu”

Projenin tamamlanan kısmından vatandaşların memnun kaldığını söyleyen Başkan Kaynar, iskelelerin yıkılması konusunda yaşanılanlara da değinerek, “Bu tarafta iskeleler gidiyor diye telaşa kapılanlar olmuştu. Daha önceki iskeleler derme çatmaydı. Zaten bu iskelelerin yıkım kararı da vardı. Ama yıkalım, atalımda öyle bırakalım diye düşünmedik. Projeyi hayata geçirdik. Bu süreçte şikayetler ve bazı sorunlar yaşandı. Hepsi aşıldı. Bu tarafın ruhsatını da aldık” diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ-
Bilindiği gibi; Göltürkbükü beldesinde geçen yıl Kentsel Tasarım Projesi’nin hayata geçirilmesi için başlatılan çalışmalarda iskelelerin yıkımları tartışma konusu olmuştu. Tartışmalar ulusal ve yerel basında da sıkça yer bulmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 16:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?