19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Gözlük için canından oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, suya düşen bir deniz gözlüğünü dalıp çıkarmak için denize giren tekne çalışanı boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, olay Yalıkavak beldesi Tilkicik Koyu'nda gece yarısı meydana geldi. İskele kazıklarının çakılmasında kullanılan bir hizmet teknesinde çalışan Adem Yerdelen (20) ve teknedeki bir diğer arkadaşı denize girmek istedi. Bu sırada teknede bulunan bir deniz gözlüğü, denize düştü.

Adem Yerdelen bunun üzerine tüp takarak teknenin denize vuran ışıklarından yararlanıp deniz gözlüğünü bulup çıkarmak için paletsiz olarak denize daldı. Denize daldığı yerin yaklaşık 6 metre derinlikte olduğu belirtilen Adem Yerdelen'in dipten yukarı çıkmakta zorluk çektiği ve yüzeye yakın bir yerde yeniden dibe doğru gittiği belirtildi. Gencin teknede bulunan arkadaşı da suya dalarken, arkadaşını çıkaramaması üzerine çevreden yardım istedi. Gelen dalgıç tarafından tekneye çıkarıldığı ifade edilen Adem Yerdelen sağlık ekiplerinin kontrolünde öldüğü tespit edildi.

Adana'nın Kozan ilçesi doğumlu gencin cesedi, nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından AKUT Bodrum Ekibi'nin desteği ile karaya çıkarılarak kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsisi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. AKUT Bodrum Ekibi Lideri Alp Emre Kököz, "Bir şey düşürmüşler denize. Arkadaşın yeterli dalış tecrübesi de yokmuş ve onu almak için denize atlayınca hayatını kaybetmiş. Sanıyorum teknenin üzerinde onu gözleyen bir kişi daha varmış. Yalıkavak'tan bir dalgıç arkadaş tarafından çıkarılmış" dedi.

Bu arada gün içerisinde AKUT ekibinin sahil güvenliğe ait zodyak bot ile olayın yaşandığı bölgeye gittiği ve yapılan dalış sonrası söz konusu deniz gözlüğü ile Adem Yerdelen'in dalarken taktığı sanılan ağırlık bağlı kemerin çıkarıldığı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 15:45:38
Güncelleme :1 Temmuz 2009 Çarşamba 10:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan murdan IP: 212.156.206.xxx Tarih : 1.07.2009 14:22:04

arkadaslar benim acımı hepınısın paylasmasını ısterım . adem yerdelen benım sınıf arkadasım arkadaslıktanda öte kardesım gıbı ıdı . yedıgımız ıctıgımız ayrı gıtmezdı. kardesım cok saf bırı ıdı yanında kım olursa olsun ne olursa olsun hemen kanacak bırı ıdır.benım bıldıgım bılgıler  gecen yaz kardesım bu ıskelede  calısmıs ama parası tam olarak verılmemıstır.bunun uzerıne bu yaz tekrar gıtmek ıstedı ama annesı ve babası ızın vermedı.bunun uzerıne adem ızmır dıye  bodruma gıttı. ıste olan orda oldu . arkadaslar haberlerı sızde okursanız bır denız gozlugunun dıbe batmayeacagını hepımız bılırız. ayrıca benim kardesım daha once de tup kullanmıs ama bır sey olmamıstı.gozumun onunde 6 metreden daha derıne dalarak kum cıkarmıstı. yayımlanan habere gore  denız gozlugu ve kardesımın taktıgı  agırlık kemerı  dalgıc arkadaslar tarafından bulunmustur. yanı bu su denek oluyor benım kardesım  agırlık kemerınden kurtulmustur. dıyecegım bır de su var bır tup maxımum olarak 4 saat gıdıyor . o yanında bulunan arkadas  bu saatler ıcınde ne yapmıs herkes bunu ogrenmek ıstıyor. arkadaslar ben bu yazıyı yazar ıken ne yasadıgımı yalnız allah ve bn bılırım . gorevlı olan arkadaslardan tek rıcamız otopsıyı ıyı ıncelemelerı ve bulunan denız gozlugunde parmak ızı aramalarını ıstıyoruz . arkadaslar bızım kardesımızın su an anne ve babasının halını emınım gormek ıstemezsınız . gorevlılerden tek rıcam her tedayı ıyıce ıncelemelerını ıstıyorum