28
Mayıs
2024
Salı
BODRUM - MUĞLA

Gümbet'e arıtma tesisi

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, toplam kapasitesi 10 bin metreküp olarak tasarlanan Gümbet Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağını ifade etti. 

Yaklaşık 50 bin kişilik bir nüfusa kadar hizmet vermesi planlanan Gümbet Atık Su Arıtma Tesisi'nin, Avrupa standartlarında tasarlandığını belirten Başkan Ağan, "Yıl sonunda arıtmanın ihalesinin yapılması planlıyoruz. Arıtma tesisi, kredili finansmanla çözülecek ve önümüzdeki yaz sezonu başında hazır hale getirilecek. İşletme maliyeti ve işletme kolaylığı açısından ve ayrıca azot, fosfor gibi iki önemli parametreyi de arıtacak olması sebebiyle diğer tesislere de örnek teşkil edecek. Tesisin yeriyle ilgili konularda gerekli yerlerle yaptığımız görüşmelerde mutabakata vardık. Yakın bir zamanda hafriyat çalışmalarına başlayacak ve tesisi 2007 yılında tamamlayacağız" dedi. 

Gümbet İnceburun mevkiinde yapılması planlanan arıtma tesisi, son 2 yıl içinde Muğla Koruma Kurulu'nun onay vermesini bekliyordu. Muğla Koruma Kurulu'nun ön olur vermesi ve yapılacak olan arıtma tesisinin çevreye uyumlu olmasını istediği öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2006 Çarşamba 12:34:31
Güncelleme :25 Ekim 2006 Çarşamba 12:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?