15
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Halk oyunları çoşkusu sokağa taştı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirilen Halk Oyunları Türkiye Finali'ne katılan ekiplerin yarışmanın yapıldığı salon dışında gösterilerini sürdürmesi renkli görüntüler oluşturdu.


Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmanın finalinde ekipler Stilize (Düzenleme) ve Artistik (Geleneksel) olmak üzere iki farklı alanda yarıştı. Önceki gün akşam Bodrum Kalesi'nde stilize olarak oyunlarını sahneleyen ekipler, Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Spor Salonu'nda da Halay, Zeybek, Bar, Karşılama Horon, Karma gruplarında artistik Halk Oyunları Gençlik Merkezleri Türkiye Finali'ne katıldı. Finalde yer alan 26 ekibin tamamı, bulundukları grup içerisinde bu yılki uygulama ile "En iyi Performans, Jüri Özel, En İyi Otantik İcra, En İyi Giysi, En İyi Müzik" gibi çeşitli ödüllerle ödüllendirildi. Yarışmada en güzel görüntüler ise ödül töreni sonunda ortaya çıktı.

Ekipler önce spor salonu içerisinde, sonra da salon dışında, çevredeki vatandaşlarında katılımı ile halk oyunlarını oynadı.

Çeşitli yörelerden gelen halk oyunları ekibinde yer alanlar, çok güzel bir ortam oluştuğunu ve çok mutlu ayrıldıklarını dile getirdi. Bu arada, şenlik havasında geçen yarışma sonunda bazı ekip üyeleri, ödül konusundaki uygulamaya tepki göstererek, "Festival gibi olacaksa jüri neden var. Yarışmada bir tane birinci olur" dedi.
Ekipler, oyunlarını salon dışında da oynadıktan sonra geldikleri araçlara binerek bölgelerine hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 23:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?