27
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Halk oyunları rüzgarı esti

Başbakanlık Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Gençlik Merkezleri Halk Oyunları Finali, stilize (Düzenlemeli) kategorisinde ekiplerin gösterileri ile sona erdi.

Bodrum Belediye Başkanlığı, Bodrum Folklör ve Turizm Derneği (BOFAD) ve Sunu Organizasyon’un katkılarıyla Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde gerçekleştirilen halk oyunları stilize kategorisi finalinde 6 dalda 20 ekip yer aldı. Artistik (Otantik) ve stilize kategorilerinde toplam 34 ekibin katıldığı halk oyunları finali bar, horon, karşılama, zeybek, karma ve halay dallarında yapıldı.

Halk oyunları finalinde yer alan gösterilere vatandaşlarda ilgi gösterdi. Jürinin değerlendirmesi sonucunda,stilize kategori bar dalında Ardahan Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi, horonlarda Trabzon Vakfıkebir ve Samsun Gençlik Merkezi, karşılamada Ankara Yeni mahalle Gençlik Merkezi, zeybek dalında İzmir Gençlik Merkezi, karma dalında Balıkesir Gençlik Merkezi, halay dalında ise Siirt ve Diyarbakır Gençlik Merkezi en iyi performans ödülü aldılar.

Finalin sonuçlanmasının ardından ekipler toplu halde fotoğraf çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 15:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?