19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Hava şartları esnafı vurdu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde son günlerde kendini gösteren olumsuz hava şartları esnafı etkiledi.


Turizm kenti Bodrum'da özellikle sahil kesimlerinde yiyecek içecek üzerine hizmet veren işletmeciler, rüzgar ve yağmur nedeniyle sokakların boşaldığını ve işlerinin düştüğünü söyledi.


Geçen aylarda yurdun birçok bölgesinde olumsuz hava şartları yaşanırken, genellikle güneşli bir havanın hakim olduğu ve vatandaşların güzel havanın tadını çıkardığı ilçede bu kez olumsuz hava şartları hakim oldu. Dün akşam saatlerinde rüzgarın hızı 70 kilometreye kadar çıkarken bugün 50-55 kilometre hızla etkisini sürdürdü. Dün gece saat 03:00 sıralarında şiddetli sağanak yağmurun etkili olduğu ilçede son 24 saat içerisinde metrekareye 17 kilogram yağış düştü. Bodrum'da akşam saatleri yaklaşırken güneşzaman zaman bulutların arasından kendisini gösterdi.


Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, özellikle bu akşam sağanak yağmur beklendiğini bildirdi. Hafta sonu, parçalı bulutlu ve yağışlı bir havanın ayrıca zaman zaman da lodosun etkili olacağı belirtildi.


Olumsuz hava şartları nedeniyle sahil kesimindeki işletmelerin denize bakan tarafında kumsalda bulunan masa ve sandalyeler toplandı. İşletme sahipleri yağışların barajlara yaradığını ve su sıkıntısı çekmemek adına sevindirici olduğunu belirtirken, olumsuz hava şartları nedeni ile işlerinin iyice azaldığından yakındı. Cumhuriyet caddesinde dış kısmı daha önce müşterilerle dolu olan işletmelerin bazılarında toplanan masa ve sandalyelerin yerinin araçların park etmesine yaradığı gözlendi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 19:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?