19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Hayat kurtaran hat

Muğla Valiliği bünyesinde 7 ay önce oluşturulan “Alo–179 Turizm Çağrı ve Danışma Merkezi” bir turistin hayatını kurtardı. Bodrum ilçesinde alkollü olarak aşırı dozda ilaç aldıktan sonra Alo-179 hattından yardım isteyen turistin hayatı, merkezdeki görevlilerin 112 acil servise haber vermesiyle kurtuldu.

Muğla’nın Bodrum ilçesi Gümbet mevkiinde Palmeira Otel’de tatil yapan Hollanda uyruklu 38 yaşındaki Marion Maibaum, 16 Eylül Çarşamba gecesi aşırı miktarda alkol aldıktan sonra oteldeki odasına döndü. Alkollü olmasına rağmen, çok miktarda sakinleştirici ilaç alan turist sabaha karşı saat 04.30’da 112 Acil Yardım servisini araması gerekirken, Muğla Valiliği bünyesinde kurulan Alo-179 hattını arayarak yardım istedi. Alkollün ve aldığı ilaçların etkisiyle konuşma zorluğu çeken İngiliz turist, kaldığı otelin ve kendi ismini söyleyemeden telefon konuşması kesildi. Bunun üzerine Alo-179 çağrı merkezi görevlileri Hollandalı turist ile yapılan telefon görüşmesi kayıtlarını yeniden dinleyerek, kaldığı otele ve oda numarasına ulaştılar. Merkez görevlileri Hollandalı Marion Maibaum ile tekrar telefon bağlantısı kurduktan sonra 112 Acil Servis ekiplerini otele yönlendirdiler. 15 dakika içerisinde Palmeira Otele ulaşan ekipler İngiliz turisti ambulansla Özel Bodrum Hastanesi’ne kaldırdılar. Burada midesi yıkandığı öğrenilen Marion Maibaum, bir gün sonra kendi isteğiyle taburcu edildi. Hollandalı turist, bugün sabah saatlerinde de otelden çıkış yaparak ülkesine döndü.

HATTIN KAPSAMI GENİŞLİYOR

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Valilik bünyesinde 7 ay önce hizmete sunulan “Alo–179 Turizm Çağrı ve Danışma Merkezi”nin, turizm sektörüne sunduğu hizmetlerin kapsamının genişleyerek sürdüğünü söyledi. Vali Altıparmak, “Alo–179 Turizm Çağrı ve Danışma Merkezimiz, yerli ve yabancı turistlere verdiği danışma ve çeşitli şikayetlerini tespit etme hizmetinin yanında, turistlerin sağlık sorunlarının çözümüne de yardımcı oluyor. Son olarak Bodrum’da yaşanan olay buna en güzel örnektir. Ayrıca; yörede tatillerini geçiren yerli ve yabancı turistlere sunulan hizmet kalitesinin, kusursuz olabilmesi için Alo–179 Merkezi kanalıyla sağlık ve güvenlik hizmetleri başta olmak üzere, çeşitli hizmetlerin verilebilmesi için de çalışmalarımız sürüyor” dedi.

16 BİN 400 KİŞİ ARADI

Muğla Valiliği “Alo–179 Turizm Çağrı ve Danışma Merkezi”ne 7 aylık dönemde, toplam 16 bin 400 adet arama geldiği bildirildi. Yapılan aramalar içerisinde danışma ve bilgi edinmenin yanı sıra ihbar ve şikayet aramaları da bulunuyor. Gelen aramalarda başı İngiliz turistler ve onlarla yakın olan kişiler çekerken, İngilizleri sırasıyla Ruslar, Almanlar ve yerli turistler izliyor. İlçeler itibariyle, en çok aramanın Bodrum’dan yapıldığı, Bodrum’u da, Fethiye, Marmaris ve diğer ilçelerin izlediği belirtildi.

Turistler ağırlıklı olarak gürültü kirliliğinden şikayet ederken, bunu yardım ve bilgi edinme talepleri, hijyen ve temizlikle ilgili şikayetler, inşaat yasağı, personel ve işletmelerle ilgili şikayetler izledi. Merkeze ulaşan istek ve şikayetler, Valilik kanalıyla, zaman kaybetmeden ilgililere ulaştırılarak gereken işlemlerin yapılması sağlanıyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 12:08:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?