19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Hijyen kurallarına uymayan işletmeler kapatıldı

Bodrum Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri, restoran ve lokantalarda yaptıkları denetimlerde, hijyen kurallarına uymayan lokantaları kapattı.

Bodrum Sağlık Grup Başkanı Erhan Kaya, Çevre Sağlığı Birim Sorumlusu Mehmet Çoşkun, Çevre Sağlığı Sorumlu Tabibi Erden Türker ve 2 teknisyen, Bodrum Barlar Sokağı’nda ve Otogar civarındaki 15 işletmeyi denetledi. Bodrum Barlar Sokağı’nda bulunan restoranlarda kirli görüntülere rastlanmazken, Otogar civarında bulunan lokantaların bazıları kapatıldı.
Hijyen kurallarına uymadıkları gerekçesiyle kapatılan lokantaların sahipleri, temizlik yapmaya çalıştıklarını; fakat 2. sınıf lokanta olduklarını gerekçe göstererek, kendilerini savundular. Sanayide bulunan lokantada ise soğuk hava deposunda etlerin açıkta saklandığı ve artan yemeklerin gelişi güzel depolandığı görüldü. İncelemeler esnasında ekipler, lokantalarda gördükleri böcekler konusunda da işletmecileri uyardı.

Sağlık Grup Başkanı Kaya, yapılan denetimde birçok işletmenin durumunun iyi olduğunu; fakat bazı işletmelerin hijyen kurallarına uymadığını belirterek, "Biz düzenli denetimlerde bulunuyoruz; fakat sezon öncesinde denetimlere hız verdik. Bugün yapılan denetimde yaklaşık 15 işletme incelendi. İşletmelerin hijyen kurallarına uymadığı görüldü ve gerekli yasal işlemler başlatıldı" dedi.

MUĞLA-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2004 Çarşamba 17:16:41
Güncelleme :25 Mayıs 2007 Cuma 14:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
remzi polat IP: 88.226.150.xxx Tarih : 24.05.2007 17:33:21
meraba ben remzi benim bodrumda 3 restorandım var ama ben böyle vicdansızlık görmedim gercekten yaptıkları yiyecekleri insanlara dagıtırken hiçmi vicdan azabı cekmez bunlar bunlar böyle yaptıkca insanlar artık restorantlara gelmek istemiyor ben şahsen böyle bir şey yaparsam Allah benim belamı versin bunlarında belasını versin ben şu siteyi acarken daha güzel şeyler bekliyordum ayrıca yazdıgınız sınıfta kaldı kelimesi biraz zoruma gitti cümkü oo kelimeyi kullanırken sanki tüm restorantları ele almışsınız lütfen yetkili kişiden ricaa ediyorum oo başlıgı deyiştirsin lütfen