18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

İhmal şüphesi mezar açtırdı

İHMAL ŞÜPHESİ MEZAR AÇTIRDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 25 gün önce cenazesi defnedilen 56 yaşındaki Semra İştençakar'ın mezarı, tedavi gördüğü hastanede ihmal edildiği iddiası ile yakınlarının başvurusu üzerine ölüm nedeni araştırılmak üzere açıldı.

Bodrum'un Gümbet mahallesi Türbe Mezarlığı'na defnedilen Semra İştençakar'ın cesedi, polis ve nöbetçi cumhuriyet savcısının nezaretinde mezardan çıkarılıp ceset torbasına konularak İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Eşini 5 yıl önce kaybeden 2 kız çocuk annesi Semra İştençakar'ın eniştesi olan mahalli sanatçı Ender Kasal, İştençakar'ın İzmir'deki bir hastanede 3 hafta önce guatr ameliyatı olduğunu söyleyerek söz konusu olayla ilgili şunları anlattı: "Ameliyattan çıktıktan 2 saat sonra boğazında şişme ve nefes alamama gibi bir durum olmuş. Bu sırada başında bekleyen ablası, hemşireye haber vermiş. Hemşire doktorla irtibata geçip oksijen maskesi bağlamış. Bir de iğne yapmış. Hasta biraz rahatlar gibi olmuş ama boğazındaki şişme devam ediyormuş. Ablasının, hemşireye birkaç kez "Bakın boğazı şişiyor" şeklinde ikazda bulunmasına, "Bu iyi değil, bir şeyler yapın" diye ısrarla söylemesine rağmen hiçbir işlem yapılmamış. Bir süre sonra da "Nefes alamıyorum, kurtar beni ablacığım" diyerek ablasının kollarında çırpına çırpına hayatını kaybetmiştir. Birkaç dakika nefes alamaması sonucu hayatını kaybettikten sonra akciğerini temizlemeye çalışmışlar, şok ile diriltmeye çalışmışlar ama sonuç alınamamış."

Eşinin kız kardeşi olan Semra İştençakar'ın ölüm nedeni olarak kalp krizi yazıldığını söyleyen Ender Kasal "Araştırmalarımıza göre, ölüm nedeni akciğerine kan dolup nefes alamadığı için. Bu nedenle otopsiye gönderiyoruz. Ölüm nedeni kalp krizi değil de bu nefes alamamasından dolayı ise suç duyusunda bulunacağız. Şimdilik ölüm nedenini belirlemek istiyoruz" diye konuştu.

İHMAL ŞÜPHESİ MEZAR AÇTIRDI
İHMAL ŞÜPHESİ MEZAR AÇTIRDI
İHMAL ŞÜPHESİ MEZAR AÇTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 19:28:04
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 21:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?