27
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

İmkansız periler destek bekliyor

Metro Grup’un “Çağdaş Kızları Projesi” kapsamında 10 ilden toplam bin kız öğrenci arasında en başarılı 45’inin hayatından kesitlerin yer aldığı ve hayallerinin anlatıldığı “İmkansız Periler” kitap Bodrum’da aynı adı taşıyan belgeselle tanıtıldı.

Metro Grup’un Milliyet Gazetesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) işbirliği içinde yürüttüğü ve kız öğrencilerinin hayallerinin kitaplaştırıldığı proje ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi.

İki yıldır yürütülen proje kapsamında Metro Grup’un Türkiye Temsilcilik Ofisi çalışanları’nın Adana, Bursa, Bodrum,Hatay, Gaziantep, Osmaniye, İzmir, Trabzon, Konya ve Muş’ta kız çocuklarının evlerinde ve okullarında ziyaret edildiği kaydedildi. Dedeman Otel’de düzenlenen basın toplantısına, Metro Grup Kurumsal İletişim Müdürü Şebnem Sayıl, ÇYDD Bodrum Şube Müdürü Melek Öneş ve projeden faydalanan Bodrum’un Ortakent beldesinden Dr. Mümtaz Ataman İlköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi Burcu Kurt katıldı.

Etkinlik hakkında bilgiler veren Metro Grup Kurumsal İletişim Müdürü ve kitabın yazarlarından Şebnem Sayıl, “Görüştüğümüz öğrencilerin hikayelerini dinlemek heyecan vericiydi. Görüşmelerimizi kitaba topladık. Bu proje, daha çok kızımızın geleceği parlak olsun diye yaptığımız bir proje. Bu proje devam edecek. Bin kız çocuğundan en başarılı 100’ünün lise ve üniversite eğitimi de üstlenmeye karar verdik. İlk etapta 5 bin kitap basıldı. Onlar satıldı ve kitap ikinci baskıya girdi. Sene sonuna kadar 25 bin adet kitap satabilirsek Muş’taki 80 öğrencinin üç yılık eğitim masrafı karşılanmış olacak” dedi.

“Milliyet Gazetesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin başlattığı 'Baba Beni Okula Gönder' projesi kapsamında 10 ilde bin kız çocuğunun okutulduğunun altını çizen Sayıl, “10 ildeki çocukları ziyaret ederek hikayelerini dinledik. Hikayeleri 'İmkansız Periler' adlı kitapta topladık. Kitabın satış fiyatı 10 TL’dir. Bu 10 TL'nin 5 TL'si 'Baba Beni Okula Gönder' projesi aktarılacak. ÇYDD Başkanı Türkan Saylan bize gittiğimiz yerlerden görüntü çekilmesi önerisi geldi. Bizde öğrencilerimizden aldığımız bilgileri görüntülerle belgesel hale getirdik” diye konuştu.

ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Melek Öneş ise kadınların ve çocukların eğitiminin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Öneş, şunları söyledi: “Metro Grup'tan bize böyle bir öneri geldiği için mutluyuz. ‘Baba Beni Okula Gönder Projesi’ ile Bodrum Yarımadası'ndaki köyleri ve evleri gezerek eğitim yardımı yapılacak 52 kız öğrenciye ulaştık. Kız ,erkek ayırımı yapmıyoruz ancak pozitif ayrımcılık yapmak zorundayız. Çünkü ezilen 2. sınıf vatandaş olarak görülen , daima eğitimden yoksun bırakılan hep kız çocuklarımız olmuştur. Tütün zamanı tütüne gönderilir, pamuk zamanı pamuğa gider, küçük yaşta evlendirilir. Bodrum, karşıdan görüldüğü zaman çok güzel bir yer. Burada eğitim olanaklarından yoksun kişiler yoktur diyorlar. Öyle değil. İçine gelip o kişileri göreceksiniz. Eğitim bekleyen, olanaksızlıklardan eğitim alamayanlardan yüzlerde başvuru dosyası önümüzde duruyor”

''Baba Beni Okula Gönder'' projesinden faydalanan ve polis olmak istediğini söyleyen Ortakent Doktor Hüseyin Mümtaz Ataman İlköğretim Okulu 14 yaşındaki Burcu Kurt ‘da “Maddi durumu iyi olan bir çok insan var. Onları yardıma davet ediyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 15:12:24
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 15:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?