25
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

İngiliz çift villa şoku yaşadı

Muğla Bodrum’un Gündoğan Beldesi’nde, üç yıl önce bir emlakçıdan dubleks villa alan İngiliz Christine (63) ve James Taylor (65) çiftin başına gelmeyen kalmadı.

2005’te iki haftalığına gelen çift, hayran kaldıkları beldeye yerleşmeye karar verdi. İddiaya göre, bir yıl sonra tekrar geldiler ve “Totally Turkish Residences” adlı emlak şirketinin müdürü Baki Göz (29) aracılığıyla Yeni Belde Sitesi’nden kaba inşaatı bitmiş, dubleks bina satın aldılar. İnşaatın tamamlanması ve iç dekorasyonu için de anlaşıp, bir dahaki yaza kadar tamamlanması için 45 bin pound ve 10 bin TL ödediler.

Hukuk mücadelesi başlattılar
2007 yılında Gündoğan’a gelen Taylor çifti, yerleşecekleri eve bir çivi bile çakılmadığını görünce araştırma yaptı. Emlakçı Göz’ün bankadan çektiği krediye karşılık ipotek gösterdiğini, borç ödenmediği için de icranın haczettiğini öğrendiler. Haklarını aramak için bir hukuk bürosuyla anlaşan İngiliz çift, geçtiğimiz hafta aldığı ikinci haberle adeta yıkıldı. Villanın icra kanalıyla satıldığı kendilerine bildirildi.

Evin tapusunu alabilmek için prosedürün tamamlanmasını beklerken, içinde bulundukları duruma düştüklerini belirten James Taylor, avukatların da haklarını aramak için hiçbir şey yapmadığını öne sürdü. Taylor, “Zararımız 250 bin TL’yi buldu. Hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Sorunun çözülmemesi halinde AİHM’e başvuracağız” dedi. Bu arada, emlakçı Baki Göz de, İngiliz çiftin haklı olduğunu, o dönemde müteahitler tarafından 850 bin dolar dolandırıldığı için bu sorunun yaşandığı söyledi.
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 10:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?