18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

İngiliz turist, manzar izlerken ormanı kül etti!

İngiltere’den otostopla Türkiye’ye gelen İngiliz turist Steven John Goacher, Bodrum’da kamp kurduğu Pazar Dağı’nda yangın çıkardı. Bodrum, Ortakent-Yahşi, Yalıkavak, Konacık, Bitez Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri ile Milas ve Bodrum orman işletmesinden 90 kişilik söndürme ekibi, 12 arazöz, iki kepçe, 6 su kamyonuyla yangına müdahale etti.

3 SAATTE SÖNDÜ

1 helikopter havadan yangını söndürmeye çalışırken, söndürme çalışmalarına 40 jandarma ve vatandaşlar da katıldı. Yangın üç saatte güçlükle kontrol altına alınabildi, soğutma çalışmaları sabaha kadar sürdü. Olay yerinden eşyalarını toplayarak kaçmaya çalışan Goacher, jandarmanın yarım saatlik takibi sonucunda Pazar Dağı eteklerinde yakalanarak gözaltına alındı.

KORKUP KAÇTIM

Goacher, ‘İki saatlik tırmanıştan sonra kamp kurup, yemek için ateş yaktım. Manzara seyrederken alevlerin kontrolden çıktığını fark edemedim. Farkettiğimde büyümüştü. Söndürmeye çalıştım, başaramadım. Koşarak yukarı gelenleri görrünce korkarak kaçtım. Çok üzgünüm, amacım zarar vermek değildi’ dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 10:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?