31
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

İnşaat işçileri açlık grevine başladı

İNŞAAT İŞÇİLERİ AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak beldesinde bulunan 22 lüks villanın inşaatında çalışan işçiler, paralarını alamadıkları gerekçesiyle açlık grevine başladı.

Edinilen bilgiye göre, Yalıkavak beldesine bağlı Kızılburun mevkiindeki 22 lüks villanın yapımında çalışan 170 inşaat işçisi, açlık grevine başladı. İşçiler adına basın açıklamasını yapan Hikmet Adıgüzel, "Kendimizi ve ailelerimizi geçindiremiyoruz. Haklarımızı istememize rağmen patronlarımız tarafından tehdit edildik. "-Kapıma gelenin kafasına sıkarım- dedi bize. Paralarımızı alamadığımız için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Buna rağmen patronlar tarafından tehdit edildik.

Arkadaşlarımızın çoğu memleketlerine gitmek zorunda kaldılar, biz inşaatta kalan arkadaşlar çok zor durumdayız. Paramızı alana kadar, hakkımızı alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Bizler buradaki direnişin ivmesini bir adım daha ileriye götürerek 48 saatlik uyarı açlık grevine gidiyoruz. Açlık grevinin süreceği 48 saat içerisinde de ilgili ve yetkililerden somut çözüm adımı atılmadığını gördüğümüz taktirde bu kez büyük yürüyüş başlatacağız'' dedi

 

"İNTİHARIN EŞİĞİNE GELDİM"

İşçilerden Melen Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada "Ailemin durumu şuanda çok perişan. 4 aydan beri 3 kuruş para gönderemedim. Biz de burada mağdur durumdayız, çoluk çocuk şu anda perişan durumda" diye konuştu.

İşçilerden Rıfat Yüzükoyun ise, "Benim yedi tane çocuğum var iki tanesi üniversite öğrencisi. 4 aydır hiç birine para gönderemedim. Üniversite okuyan çocuklarımın ikisi de mağdur. Arkadaşlar para yardımında bulunup okullarına göndermişler. Yarı yıl tatilinde çocuklarım beni bekliyor. Gidip çocuklarımı yolcu edeceğim. Ben neyle gideceğim, 5 kuruşum bile yok, nasıl gideyim. 9 kişiyiz, hepimiz bir odada yatıyoruz. Ben kendi çocuklarım için şerefliysem, namusluysam, haysiyetliysem, şerefim için burada

çalışıyorsam bu hırsızlar buraya gelip bizim hakkımızı vermek zorundalar. Üstüne bir de bizi tehdit ediyorlar. Şu an yüzüm tutmuyor, evime dönemiyorum. Artık intiharın eşiğine geldim" dedi.

İNŞAAT İŞÇİLERİ AÇLIK GREVİNE BAŞLADI
İNŞAAT İŞÇİLERİ AÇLIK GREVİNE BAŞLADI
İNŞAAT İŞÇİLERİ AÇLIK GREVİNE BAŞLADI
İNŞAAT İŞÇİLERİ AÇLIK GREVİNE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 18:45:05
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 19:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?