20
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

İş yeri yangını

Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinde ikinci el ve spot eşya satan bir iş yerinde çıkan yangında büyük çapta maddi hasar oluştu.Çevre sakinlerine korku dolu anlar yaşatan yangında Millliyetçi Hareket Partisi Turgutreis Belde Teşkilatı ofisinin bir odası yandı.


Öğle saatlerinde, Mehmet Hilmi Caddesi üzerinde bulunan ikinci el ve spot eşya satılan bir iş yerinde yangın çıktı. Çevredeki yapıları tehdit eden yangın kısa sürede büyüdü. Yangına Turgutreis ve çevre belde belediye itfaiyeleri ile Bodrum Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Bölgeye takviye ve tedbir amaçlı olarak Milas Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait iki arazöz sevk edildi. Yakınında bankalarında bulunduğu yangına bir de özel itfaiye müdahale etti. İş yerinin üzeri, sacla örtülü arka tarafı
içerisindekilerle birlikte tamamen yandı. Etrafı dumanların kapladığı yangına müdahale eden itfaiye ekiplerine ayran dağıtıldı. Yangının çıktığı yerin yanındaki garajda bulunan minibüs yanmaktan kurtarıldı.


Öte yandan iş yerinin yanındaki binanın 2. katındaki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) belde teşkilatının ofisine de sıçrayan yangında bir odanın içerisinde eşyalar zarar gördü. Güçlükle kontrol altına alınan yangında büyük çapta maddi hasara sebep oldu. Yangının çevredeki evlere sıçramaması için yoğun çaba harcandı. MHP Turgutreis Belde Teşkilatı Başkanı Cemil Haldız "Söylentilere bakılırsa kaynak yapıyorlarmış. Bir de benzinle çalışıyorlarmış yan tarafında. Zannediyorum benzine sıçrayan kıvılcımlarlaçıktı. Bizim binanın yanında olduğu için önce perde tutuştu ve eşyalara sıçradı" dedi.


Yangın çıkan iş yerinin işletmecisi Nebi Çetin üzgün bir şekilde kül olan eşyaların arasında dolaşırken, yangının çıktığı esnada kendisinin dükkanda olmadığını söyledi. Nebi Çetin ile görüşen bir görgü tanığı, itfaiyeye haber verişini anlatırken iş yerinde kaynak yapıldığını gördüğünü söyleyerek bir anda etrafı alevlerin kapladığını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 18:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?