16
Mayıs
2024
Perşembe
BODRUM - MUĞLA

İşadamı internet dolandırıcılığı kurbanı

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan işadamı Ogün Nadir Eyüpoğlu'nun, banka hesabına internet aracılığıyle giren kimliği belirsiz kişiler, hesabındaki 16 bin 100 YTL'yi farklı hesaplara havale etti. Bankanın kendisini telefonla arayıp bilgi vermesi üzerine şaşkına dönen işadamı Eyüpoğlu “İnternette hiçbir işlem yapmadığım halde, hesabımdan havaleler yapılmış.

Havale yapılan şubeleri tespit ettik. Ancak banka yönetimi paramı ödemeye yanaşmıyor. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum. Banka paramı ödemeye yanaşmazsa tazminat davası açacağım” dedi.

Bodrum Renault Otomobil Yetkili Servisi ve Gizem Otomotiv Limited Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı evli ve üç çocuk babası 42 yaşındaki Ogün Nadir Eyüpoğlu, bir bankanın Bodrum Şubesi'ndeki hesabından 12 Şubat Pazartesi öğle saatlerinde 16 bin 100 YTL'nin başka hesaplara havale edildiğini öğrenince şaşkına döndü.

Banka yetkililerinin 12 Şubat Pazartesi günü akşam saatlerinde kendisini arayıp “İnternet üzerinden farklı hesaplara havale yaptınız mı?” diye sorduğunu belirten Eyüpoğlu “Bir bölümü vadesiz hesabımdan, büyük bir bölümü de kredi kartı hesabımdan olmak üzere İzmir’de Kordon ve Hisarönü, İstanbul’da Kumburgaz ve Eyüp şubelerine havale yapılmış. Bu işlemlerden bilgim yok.

Banka yönetimiyle görüştüğümde parayı ödeyemeyeceklerini, ancak konuyu incelemeye aldıklarını söyledi. Suçluların bulunması ve paramın iadesi için Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Banka sorumluluğu kabul etmezse avukatım aracılığıyla tazminat davası açacağım” dedi.
Banka yöneticileri ise konuyu araştırdıklarını, açıklama yapma yetkileri olmadığını söyledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 12:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?