24
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

İstanköy Belediye Başkanı Bodrum'da

Yunanistan’ın İstanköy Adası Belediye Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı Bodrum’da ziyaretlerde bulundu.

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ve Ticaret Odası Başkanı Ata Aya’nın davetlisi olarak Bodrum’a gelen Yunanistan İstanköy Adası Belediye Başkanı Miltiyadis Fakoz ve İstanköy Ticaret Odası Başkanı Phaskalis Vrakiti ziyaretlerde bulundu.

Haziran ayında Bodrum ve İstanköy’de düzenlenmesi planlanan ’Ticaret ve Dostluk’ zirvesi için görüşmeler yapan heyet, birlikte basın toplantısı düzenledi. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Ata Aya, İstanköy ile diyalogların 6 yıl önce başladığını belirterek, "Biz İstanköylü arkadaşlarımızla dost olduk. Ailelerimizle birbirlerimizi ziyaret ediyoruz. Bu bağlamda yaptığımız görüşmeler de olumlu meyvelerini vermeye başladı" dedi.

İstanköy Ticaret Odası Başkanı Phaskalis Vrakiti ise Türkiye’den Yunanistan’a vize almak isteyen ticaret adamlarına büyük kolaylıklar sağlanmaya başladığını ifade ederek, "Vize sorununun çözülmesi için girişimlerimiz devam ediyor. Ayrıca adalarda gümrük kurulması için arkadaşım Ata Aya ile birlikte iki ülke dışişleri bakanlıkları ile de görüşüyoruz. Umuyorum önümüzdeki dönemde olumlu sonuçlar alacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 15:38:03
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 14:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?