29
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Kaçak elektrik kullananlar adliyede

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaçak elektrik kullandığı tespit edilen işletmelere yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan dört zanlı adliyeye sevk edildi.


Bilindiği gibi; Bodrum İlçe Jandarma ekipleri tarafından bazı otel, motel ve işletmelere, elektrik saatlerinde yasadışı fiziki müdahale ile elektrik kullanımının azaltıldığı iddiası ile Muğla Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. uzmanlarının da katıldığı bir operasyon düzenlemişti.


Operasyonda gözaltına alınan zanlılar dün akşam saatlerinde Bodrum Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilirken, soruşturma kapsamında ilçe jandarma komutanlığına götürülen 9 kişiden 5'inin ifadelerine başvurulduktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.


14 noktaya düzenlendiği belirtilen operasyonda gözaltına alınan zanlılar E.T, İ.D, H.K, C.B jandarmadaki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi. Bu arada zanlılardan birinin avukatı, görüntü alan basın mensuplarına, söz konusu sayaç bağlantılarının normal olduğu yazılı, yetkililerce düzenlendiğini belirttiği protokolü gösterdi.


Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. Bodrum İşletme Müdürü Ozan Eryavuz amaçlarının yüzde sekiz olan kayıp kaçak oranını daha aza indirmek olduğunu söyledi. Müdür Eryavuz, operasyonla ilgili olarak, yaptıkları bazı tespitlerde özellikle elektronik sayaçların, elektronik yazılımını değiştirmek sureti ile sayacın kısmende olsa eksik yazması ile kaçak elektrik kullanımı olduğunu ifade etti. Eryavuz, "Tespit ettiğimiz bazı sayaçlar var. Bunları mevcut abonelerden toplayıp yerine bizim kurum sayaçlarımızı taktık. Bu sayaçlar ölçü kontrole gitti. Gelecek rapora göre değerlendirme yapılacak. Şu an sadece bir şüphe diyebilirim bunun için. Kayıp kaçak oranımız yüzde 8 civarında. Bunun yaklaşık yüzde 5'i şebeke kaybı. Yüzde 3 oranında kaçağımız var. 2 yıl önce kayıp kaçak oranı yüzde 13, daha önce de yüzde 16 idi. Ciddi gelişmeler kaydettik. Son üç ayda 90'ın üzerinde abonede kaçak tespit ettik. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda İlçe jandarma komutanlığımızın büyük emeği var" dedi.
Öte yandan Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. Bodrum İşletme Müdürlüğü tarafından 2008 yılında eylül ayı sonu itibari ile 484 milyon kilowaat elektrik satıldığı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 19:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?