20
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Karnında ölü bebekle sevk bekledi

Bodrum ilçesinde, karnında biri ölü, ikiz bebekle, devlet hastanesinden başka bir hastaneye sevk edilmeyi beklediği ileri sürülen hamile kadın, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre Kurban Bayramı'nın ilk günü sancılanması üzerine Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Nuran Yaşa'nın beklediği ikiz erkek bebekten birinin karnında öldüğü anlaşıldı. Bir üniversite hastanesine sevk edilmesi gerektiği belirtilen 4 buçuk aylık hamile olan Nuran Yaşa'nın, irtibata geçilen hastanelerden yer olmadığı gerekçesi ile olumsuz yanıt alarak beklemek zorunda kaldığı ileri sürüldü.

İkiz bebek babası olmayı bekleyen İsmail Yaşa, bayramın birinci günü hastaneye geldiklerini belirterek şunları söyledi; "Ultrason çektiremedik. Kendi imkanlarımızla başka bir yere gittik. Orada bir üniversite hastanesinde tedavi olunması gerektiğini söylediler. O gün devlet hastanesindeki nöbetçi doktor benim yanımda İzmir'deki üniversite hastanelerini aradı. Yer yok denildi. Bugün yine kendi imkanlarımızla dışarıda ultrason çektirdik ve bebeklerden birinin ölü olduğunu öğrendik. Burada ultrasona bakan ilgili izindeymiş. Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile SSK'lı olmamıza rağmen tedavi göremiyoruz."

Karnında bebeklerinden birinin ölü olduğunu öğrenen Nuran Yaşa ise oldukça zor günler geçirdiğini dile getirdi. Yaşa, "5 gündür bu haldeyim. Diğer çocuğumun da ölüp ölmeyeceğini bilemiyorum. Birinin ölü olduğunu sabah öğrendik. Akşam oldu halen buradayız" dedi.

Nuran Yaşa'nın durumunu öğrenen Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, bebek bekleyen kadının ve yaşayan bebeğinin sağlığı için gerekenin yapılacağını söylerken, bir süre sonra hastanın İzmir'e sevk edileceğinin müjdesini verdi. Kaymakam Kalkan, "Gerekli girişimlerde bulunduk ve sonuç olarak İzmir'e hasta götüren ambulansın dönüşünü bekliyoruz. O ambulans döndükten sonra akşam saatlerinde hastamız yola çıkacak" dedi.

Karnında ikiz bebeğinden biri ölü olan çaresiz kadın, beklenen ambulansın gelmesi ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 09:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?