3
Haziran
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Katı atık sorunu çözülüyor

BODRUM’UN KATI ATIK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Bodrum Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından yürütülmekte olan, “Bodrum Katı Atık Projesi” kapsamında yapılacak olan, “Bodrum İlçesi Entegre Katı Atık Bertaraf Tesislerine Ait Uygulama Projeleri ile Katı Atık Yönetim Planının ve ÇED Raporunun Hazırlatılması Danışmanlık Hizmeti Alımı” proje ihalesi sonuçlandı.

İhale kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili sözleşmede ihaleyi kazanan Derya Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilileri ile Bodrum Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı olan Muğla Valisi Fatih Şahin arasında imzalandı. Muğla Valisi Fatih Şahin, uzun yıllardan beri büyük bir sorun olarak çözüm bekleyen Bodrum Yarımadası’nın katı atık sorunun çözülmesi için ilk adımın bu sözleşme ile atıldığını söyledi. Vali Şahin, bu olumlu adımdan mutluluk duyduğunu belirterek, projelerin idareye tesliminin ardından, yapım ihalesi ve inşaat işine geçileceğini, önümüzdeki yaz sezonunun sonlarına doğru düzenli depolamaya geçilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Konu ile ilgili olarak yüklenici firmanın yetkilisi de, İTÜ Çevre Bölümü ile birlikte projelerin hazırlanacağını, ülkemiz turizminde önemli bir yeri bulunan Bodrum’a bir projenin ortaya çıkarılacağın söyledi. Sözleşme hükümlerine göre, zorunlu süre uzatım durumu hariç olmak üzere 120 gün sonunda yüklenici firma uygulama projelerini, yönetim planını ve ÇED olumlu kararlarını BOTAB ’a teslim edecek. Böylece, ikinci aşama olan inşaat ve yapım safhalarına da kış aylarında başlanması planlanıyor. Çalışmalar yürütülürken, yöre halkının konu hakkında bilinçlendirilmesi için, eğitim çalışmalarının da yapılacağı belirtildi.

Atıkların düzenli depolama alanına alınması ile birlikte, halen mevcut olan Torba, Yalıkavak, Gümüşlük, Gündoğan ve Mumcular beldelerindeki vahşi döküm alanlarının rehabilitasyonu için çalışmalar da başlatılmış olacak.

BODRUM’UN KATI ATIK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
BODRUM’UN KATI ATIK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2011 Cuma 14:41:02
Güncelleme :24 Haziran 2011 Cuma 18:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?