19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Keler Balığı hem şaşırttı hem korkuttu

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında, bir balıkçının ağlarına takılan 1 metre 60 santim boyunda, yaklaşık 60 kilo ağırlığındaki "Keler" (Squatina squation) balığı görenleri hayrete düşürdü.


Kıyı balıkçılığı yapan Osman Kızılağaç'ın ağlarına takılan balık, karaya çıkarıldığında bir anda vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Balıkçı Kızılağaç, Bodrumluların ve turistlerin ilgi gösterip merakla incelediği balığın ağlarına zarar verdiğini söyledi. Kızılağaç, daha önce bu büyüklükte bir balık yakalamadığını belirterek "Genellikle beş kilogram civarında olanlarına rastlıyorduk. Balığı, İzmir'e satılmak üzere göndereceğiz" dedi.
İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bazı balıkçılar tarafından "Kemane" olarak isimlendirilen balığın yetişkinlerinin 1 buçuk ile 2 metre boylarında olduğu belirtildi.


Akdeniz, Avrupa'nın batı kıyıları, Kuzey Amerika'nın doğu ve batı kıyılarında görülen bir tür olduğu belirtilen balığın köpek balığı ailesinden olduğu bildirildi. Sıcak ve ılıman bölgelerde kumlu çamurlu alanlarda fazla göç etmeden yaşayan balığın büyük ağızları ile dipteki ölü ve canlı balıkları, omurgasızlar ile sürü halindeki balıkları yiyerek beslendiği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 21:07:45
Güncelleme :21 Mart 2009 Cumartesi 11:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?