25
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Kılıçdaroğlu’nun gönderemediği mektup

CHP BODRUM İL BAŞKANI DURMUŞ ALİ ÖZTÜRK, KILIÇDAROĞLU’NUN GÖNDEREMEDİĞİ MEKTUBU OKUDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere göndermek istediği ancak gönderemediği mektubu okudu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Öğretmenler Günü nedeniyle tüm öğretmenlere, bu günün anlamını onlarla paylaşmak amacıyla mektup yazmış ve göndermek için Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan öğretmenlerin adreslerini istediği, ancak Milli Eğitim Bakanı Çubukçu’nun, öğretmenlerin adreslerinin özel bilgi olması nedeniyle adresleri vermediği belirtildi. Bunun üzerine mektuplar 81 İl ve ilçe Başkanına gönderilerek, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde il ve ilçe başkanları tarafından okunması kararlaştırıldı. CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk de ilçe binasında basın toplantısı düzenleyerek Kılıçdaroğlu'nun yazdığı mektubu okudu. Öztürk, basın açıklamasında, öğretmenliğin çok kutsal, özveri isteyen ve zor bir meslek olduğunu belirtip, insanı işleyerek, onu yarınlara hazırladığını ifade etti. Öztürk, “Sayın Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ülkemizde şu anda aktif görev yapan tüm öğretmenlerimize bu mektubu iletmek istedi. Ancak, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan öğretmenlerimizin adresleri alınamadı. Cumhuriyet Halk Partisi Ana Muhalefet partisidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk partisidir ve icraatlarının ne olduğunu 72 milyonluk Türkiye görmektedir. Bakanımız Çubukcu’nun böyle anlamlı bir günde öğretmenlerimizin gününü mesajla kutlarken gösterdiği inceliği telefon numaralarını veya adresleri paylaşarak ta göstereceğini umardık” dedi.

Öztürk daha sonra Kılıçdaroğlu’nun yazdığı mektubu basın mensuplarıyla paylaştı. Kılıçdaroğlu mektubunda, “Kendinizi ve yaşamınızı memleketimizin ufuklarına, bilginin, gerçeğin, faziletin ışıklarını yaymakla görevli bir varlığa dönüşmüş olan sizler, bizler için geleceğe dönük ümitlerin, güvenin, dahası geleceğin mimarlarısınız. O nedenle sizlerin büyük bir görevi yerine getirmede aşılamayacak engellerle karşılaşmamanızı sağlamak bizlerin temel görevidir. Türkiye’nin de altına imza koyduğu uluslararası sözleşmeler gereği öğretmenlerin çalışma koşulları, ‘eğitimin en yüksek derecede etkililiğini sağlayacak nitelikte olmalı ve öğretmenlere, kendilerini tümüyle mesleksel uğraşlarına adama olanağı’ verecek şekilde düzenlenmelidir. Eğitim, öğretim işinin temelinin öğretmen olduğunun tamamıyla farkındayız. Eğitim, devletin asli hizmetlerinden biridir. Bu asli hizmeti yerine getirenler devlet memurlarına tanınan tüm güvencelere sahip olmalıdır. AK Parti hükümetleriyle hızla sayıları arttırılan sözleşmeli öğretmenliği tümüyle kaldırmak bizim için bundan dolayı acil görevlerdendir. Siz nasılsanız eğitimde öyledir. Umutlarınızı yitirmiş, bulunduğunuz yerde huzurla, inançla görev yapmıyorsanız, yarınımızın sahibi olacak olan çocuklarımızın da geleceğe umutla bakabilmesini bekleyemeyiz. Güçlü bir ulus ve devlet olmanın yolu nitelikli eğitimden bu eğitime dayanan kültürden, yaşam biçiminden geçiyor. Bunu yapabilmek, var edebilmek, günlük yaşamın sorunlarıyla boğuşmaktan kurtulabilmiş, görevi başında güvenle, huzurla çalışabilen, kendisini her daim yenileyebilen öğretmenle mümkündür. Biz, her daim bu ortamı yaratmanın mücadelesini vereceğiz. Biz, Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in öğretmenine inanıyor ve güveniyoruz. Yarınlarımız için bunun gerekliliğine inanıyoruz. Bu düşünce ve inançla ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü kutlar, bu özel ve anlamlı günün sizlere, diğer eğitim çalışanlarına, ulusumuza hayırlı olmasını diler, saygılarımı sunarım” diye mektubunu sonlandırdı.

CHP BODRUM İL BAŞKANI DURMUŞ ALİ ÖZTÜRK, KILIÇDAROĞLU’NUN GÖNDEREMEDİĞİ MEKTUBU OKUDU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 17:20:02
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 23:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?