16
Mayıs
2024
Perşembe
BODRUM - MUĞLA

'Kilit' operasyonu zanlıları adliyede

Muğla'nın Bodrum ilçesinde emniyet ekiplerinin düzenlediği "Kilit" kod adlı operasyonda gözaltına alınarak adliyeye çıkarılan 26 zanlı, Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi.


Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ile Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince 6 aydır devam eden takibin ardından geçtiğimiz perşembe günü düzenlenen operasyonla gözaltına alınan aralarında eski manken ve oyuncu Funda Ö.'nün de bulunduğu 21'i erkek, 5'i bayan toplam 26 kişinin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nde sorguları tamamlandı. Bugün ayrı minibüslerle Bodrum'a getirilen bayan ve erkek zanlılar, "suç işlemek için silahlı örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, sahtecilik ve 6136 sayılı Silah Kanunu'na muhalefet" gibi değişik suçlamalarla saat 10.30 sıralarında Bitez Adliyesi'ne çıkarıldı.

 Bayan zanlılar adliyeye çıkarılırken hırka ve kazaklarıyla yüzlerini kapatırken, erkek zanlılardan bazıları basın mensuplarına küfür edip tepki gösterdi. Bazı zanlı yakınları da gazetecilere hakaret etti. Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadelerinin alınması akşam
saatlerine kadar süren 26 zanlı, daha sonra mahkemeye sevk edildi.


Bodrum merkez, Türkbükü, Turgutreis, Bitez, Yalıkavak, Konacık ve Ortakent'te yaklaşık 35 ev ve işyerlerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda çete liderliğini yaptığı ileri sürülen A.Y. (27) ve S.S. (22) ile P.H. (20), F.K. (32), U.K. (36), O.K. (23), P.K. (31), N.G. (27), H.E. (33), R.A. (37), A.Ç. (22), A.K. (35), S.D. (34), D.T. (44), D.S. (28), S.T. (20), S.B. (43), H.A. (27), A.A. (22), H.C. (23), Y.Ş. (23), A.E. (26), C.E. (19), Y.A. (23), M.G. (41) ve Funda Ö. (34) adlı şahıslar gözaltına
alınmıştı. Şahısların kaldıkları evlerde ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise, 4 adet ruhsatsız tabanca, 150 adet Extacy hap, 2 kilogram esrar, 20 gram kokain, 15 mermi, 5 gram plaka halinde Afgan esrarı, 2 gram Afyon sakızı, 5 adet içilmiş halde esrarlı sigara, 3 gram esrarlı sigara, 11 adet esrar sarımında kullanılan sigara kağıdı, 2 adet sahte nüfus cüzdanı, 1 sahte pasaport, 3 adet sahte kredi kartı ve kama tabir edilen bıçak ele geçirilmişti.


"Kilit" kod adlı operasyonun, torbacı tabir edilen ve genç nesil üzerinde uyuşturucu alışkanlığı kazandırılmasında rol oynayan sokak satıcıları ve uyuşturucu tacirlerinin özellikle yaz aylarında turizm sezonu nedeniyle uyuşturucu maddeleri piyasaya sürme gayreti içerisinde girecek olmaları değerlendirilerek yapıldığı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 00:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?