20
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Köpekler, koyunlara saldırdı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde köpekleri saldırıda bulunduğu çiftlikteki koyunlardan 2'si telef oldu, 4'üde yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde çok sayıda köpek Bodrum'un Bitez Beldesi Pınarlı Caddesi'nde bulunan Halil Yenilmez'e ait çiftliğe girdi. Çiftlikle tel örgü içerisindeki 11 koyunun yanına ulaşan köpekler 2 koyunu parçalayarak telef olmasına neden olurken, 4 koyunda yaralandı. Olay çiftlik sahibi Halil Yenilmez'in hayvanlara yem vermek amacı için geldiği sırada yerde yatan koyunları görmesi ile ortaya çıktı.


yaşadığı olayı anlatan çiftlik sahibi Halil Yenilmez, "Sabah eşimle birlikte hayvanlara yem vermek için çiftliğe geldim. Koyunları yerde yatarken buldum. Belediye zabıtasına haber vererek veteriner çağırdım. Geçmişte benzer köpek saldırıları yaşanmıştı. Tatilciler yaz bitince köpekleri sokağa bırakıyor ve aç kalan köpeklerde sağa sola saldırıyor. Buna duruma bir önlem alınmasını istiyorum" dedi.
Çiftlik sahibi olayın şaşkınlığını yaşarken, veteriner Burcu Eser tarafından yaralı koyunlar tedavi altına alındı. Geldiğinde 1 koyunun ölü olduğunu bir koyunun ise can çekiştiği ve öldüğünü söyleyen Eser, yaralı koyunların tedavisine başladıklarını söyledi. Yaralı koyunlardan 2'sinin yaralarının ağır olduğunu belirten veteriner Burcu Eser diğer koyunlarda ise hafif şekilde ezilmeler olduğunu kaydetti.


Bu arada ölen bir koyunun üzerine toprak örtülü olarak bulunması dikkat çekerken, Bitez Belediyesi zabıta ekipleri de çevrede inceleme yaptı. Tam olarak olayın nasıl ve şekilde gerçekleştiği konusunda inceleme sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 20:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?