22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Lale Şenses, İstanbul'a sevk edildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kalp krizi sonucu kaldırıldığı Özel Bodrum Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Adnan Şenses'in eşi Lale Şenses ambulans uçakla istanbul'a nakledilmek üzere havaalanına götürüldü.

İstanbul Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Başkanı Prof.Dr Bingür Sönmez ve Lale Şenses'in kalp krizi geçirdiği gün tesadüfen Bodrum'da bulunan aile doktoru Memorial Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Deniz Şener ile Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nejat Sönmez hastanın durumu ile ilgili açıklamada bulundu.

Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nejat Sönmez, ilk aşamayı tamamladıklarını belirterek "Herhangi bir komplikasyon gelişmedi. Bundan sonraki aşamada tedavide koroner anatominin görülerek ona göre müdahale yapılması gerekir. Anjio plasti, bir ihtimal de by-pas olabilir. Bundan sonra tedavisini Dr. Deniz Bey ve bu konuda duayen olan Prof.Dr. Bingür Sönmez üstlenecekler. Biz hastamızı kendilerine emanet ediyoruz" dedi.

İstanbul Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Başkanı Prof.Dr.Bingür Sönmez ise bu sabah geldiklerinde hastalarını çok iyi bulduklarını belirterek "Enfarktüs sonrası çok iyi takip edilmiş. Uçakta her türlü donanım var. Memorial Hastanesi ekibi bizi bekliyor."
Bugün öğleden sonra veya yarın koroner anjiyografisini yaparak ileri tedavisini düzenleyeceklerini anlatan Sönmez, şöyle konuştu: "Kardiyoloji yönünden Dr. Deniz Şener takip edecek bir ameliyat söz konusu olursa ben yapacağım. Yoğun bakımda ekibimiz hazır bekliyor. Stent yapma ihtimali daha kuvvetli. Tam anlamıyla bir kalp enfarktüsü geçirdi. Dr. Deniz Beyin burada olması büyük bir rastlantı. Hastayı bildiği için ilk müdahale başarılı olmuş. Beklentimiz kalpte bir tahribat olmamış olması. Erken müdahale edilmiş olması önemli. Bu tip hastalarda en yakın hastane en iyi hastanedir. Çünkü bu hastalar en çok ilk 15 dakika içerisinde kaybedilir. Hastamızın kalbi durmuş ve şokla çalıştırılmış."

İSTANBUL'A NAKLEDİYORUZ

Dr. Deniz Şener de, elektroşokla hayata döndürülen ve kalp damarı tıkandığı için pıhtı eritici ilaç verilen Lale Şenses'e uygulanan tedaviden başarılı sonuç alındığını söyledi. Aşırı sıcakların kalp rahatsızlıklarını tetiklediğini anlatan Şener, Lale Şenses'in kalp krizi geçirmesinde bu durumun tek faktör olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Ama olan bir problemin ortaya çıkmasını sağlayan önemli bir faktör. Lale hanımın risk faktörleri çok yüksek. Özellikle genetik faktör, sigara kolesterol gibi.

Burada da maalesef bir kalp krizi ile sonuçlandı. Bundan sonraki aşamada hastanın daha ileri tetkik ve tedavisinin yapılmasını sağlamak amacıyla İstanbul'a naklediyoruz."
iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 15:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?