19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Lübnan başbakanının Bodrum tatili

Ailesi ile birlikte tatilini Bodrum'da geçiren Lübnan Başbakanı Fuad Siniora dün akşam yemeğini ilçe merkezinde bir restoranda yedikten sonra tarihi Osmanlı Tersanesi alanındaki Kızılhisarlı Mustafa Paşa Türbesi'ni gezdi.

Bodrum'da tatil yapan Başbakan Siniora, dün akşam eşi Zına Siniora, çocukları May ve Wael Siniora ile beraberindekiler ilçe merkezinde bir restoranda yemek yedi. Başbakan Siniora ve beraberindekiler Akdeniz ve Osmanlı mutfaklarından oluşan yemeklerin yapıldığı restoranda bir çok lezzeti tattı. Bu arada başbakanın konvoyunda bulunan ambulanstaki sağlık görevlileri, korumalar ve şoförlere restorandan ekmek arası köfte getirildi.

Yemeğin sonunda Başbakanın eşi Zına Siniora ve çocukları önden çıkarak marinadaki çarşıya geçtiler. Restorandan tek olarak çıkan Lübnan Başbakanı Fuad Siniora, sempatik tavırları ile dikkat çekerken, restoran görevlilerine teşekkür etti. Beraberindekilerle marinadaki çarşıya yürüyerek ailesinin yanına gelen Başbakan, daha sonra yine yürüyerek tarihi Osmanlı Tersanesi'nin bulunduğu mevkie geldi. Lübnan Başbakanı Fuad Siniora, çıkışta gezdiği resim sergisi bölümünden geçerek tersane alanında kalan tarihi mezarlık ve Kızılhisarlı Mustafa Paşa Türbesi'ni gezdi. Başbakan gezisinin ardından oteline dönmek üzere ilçe merkezinden ayrıldı.

Bu arada çocuklarının Barlar sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'nde yürüdükleri ve bir eğlence mekanının açık alanında bir süre oturdukları öğrenildi. Lübnan Başbakanı Fuad Siniora'nın Pazar günü Bodrum'dan ayrılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 12:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?