18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Mecliste çekiçli tepki

BAŞKANA ÇEKİÇLİ TEPKİ

Bodrum ilçesi Ortakent Yahşi beldesinde, bir inşaatla ilgili belediye başkanının kararın arkasında durmasını sembolize ettiği belirtilerek başkana çekiç verildi.

Ortakent Yahşi Belde Belediyesi ocak ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıyı izleyenler arasında yer alan Yurttaş İnisiyatifi Bodrum Sözcüsü Ayhan Karahan, alış veriş merkezi olacağı belirtilen bir inşaatın kaçak inşaat statüsünde olduğunu iddia etti.

İnşaatla ilgili, belediyenin 1 haziran da mühürleme işlemi yaptığını söyleyen Karahan, şöyle konuştu: "İmar Yasası, 3194 sayılı yasanın 32. bendi derki 'Bir kaçak yapı tespit edilip mühürlendikten sonra 1 ay ruhsat alması için süre verilir' der. 'Bu bir ay içerisinde yasal hale getirilmediği takdirde burası ile ilgili yıkım kararı alınır ve yıkım kararı 1 ay içerisinde uygulanır' der. Siz burasıyla ilgili yıkım kararı almamışsınız."

Toplantıda, inşaatın devam ettiğini ve karayolunun sıfırında olduğunu iddia eden Ayhan Karahan, "10 metre çekme mesafesi olması gereken yerde devam ediyor" dedi.

Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz hakkında "görevi kötüye kullanmaktan" suç duyurusunda bulunulduğunu söyleyen Karahan, sözlerine şöyle devam etti: "Muhtemelen bu sizin karşınıza çıkacaktır. Şu an orada inşaat devam ediyor. Orayla ilgili aldığınız kararın arkasında durmanızı istiyoruz. Aldığınız kararın arkasında durmanızı sembolize eden bir çekici size veriyoruz."

Karahan, inşaatla ilgili iddialarının ardından cebinden çıkardığı çekici Başkan Şahbaz'a verdi.

ÇEKİCİ ALDI

Şahbaz da, zaman zaman tartışmaların yaşandığı toplantıda, teşekkür ederek çekici aldı.

Söz konusu inşaatla ilgili 2 Şubat 2009 tarihinde belediyelerinden ruhsat alınmış olduğunu söyleyen Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, sözlerine şöyle devam etti: "Yıkım kararı alınmış orada. 1 haziran tarihinde mühürlenmiş. Evet doğru. İnşaat 5 bloktan oluşmakta. 5 ayrı ruhsat alınmış durumda. İnşaatın b ve c blokları durdurulmuş olmasına rağmen devam ettiği için ileriki bir tarihte mühür fekki tutulmuş. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş. Hem yapı tadil zaptında hem de mühür fekkinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak belediye görevini yapmış durumda."

Başkan Şahbaz, belediye olarak göreve geldiği andan itibaren bu inşaat ile ilgili yapılması gereken her şeyin yapıldığını, konunun adli bir konu olduğunu, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ile Karayollları Bölge Müdürlüğü'ne yazı yazdıklarını sözlerine ekledi.

BAŞKANA ÇEKİÇLİ TEPKİ
BAŞKANA ÇEKİÇLİ TEPKİ
BAŞKANA ÇEKİÇLİ TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 15:23:03
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 18:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?