18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Merve İldeniz hakim karşısında

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, eski mankenlerden Merve İldeniz rol gereği hakim karşısına çıktı.

İlçede turizmin gelişmesi ile ortaya çıkan miras çekişmelerinin mizahi bir şekilde konu alındığı "Hadi Gari Cumhur" filminin yaz çekimlerinin ardından verilen aranın sonunda başlayan kış çekimleri devam ediyor.

Hikayesi, Bodrum'un öz hikayelerinden biri olduğunu belirtilen ve geçen hafta sonu Mandalina Festivali bünyesinde kış çekimlerine başlanılan filmin çekimlerine Bodrum Adliyesi'nde devam edildi.

Yönetmenliğini Harun Özakıncı'nın yaptığı filmin daha önceki çekimlerde olduğu gibi adliyede başlayan çekimlerinde Bodrum'da tanınmış farklı simalar rol aldı. İl Genel Meclisi Üyesi olarak siyasi kimliği ile tanınan Oğuz Kutsi Akhan, filmde eski mesleği olan hakim rolünde setteki yerini aldı.

Eski mankenlerden Merve İldeniz, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon gibi isimlerin yanında Bodrum'da bilinen isimleri ile Şöhret Neco, Aksona Mehmet'te filmde rol alanlar arasında idi. "Uyanık kayınbirader Cumhur, 5 yıldızlı enişteye karşı" diye de bir sloganı olduğunu belirtilen filmin yaz çekimlerinde Cumhur,
eniştesine uyuşturucu taciri iftirasını atmıştı. Öte yandan yine yaz çekimlerinde rol alan Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan'ın mutfak tüpü taşıması ilginç görüntülere sahne olmuştu.

Filmin ilgi gördüğünü söyleyen Yönetmen Harun Özakıncı adliyede çekilen sahnelerle ilgili "Cumhur eniştesini bugüne kadar yenemedi. Eniştesinin, ablasının arazisinin üzerindeki otelden para kazanmasının hırsını almaya çalışıyor. Cumhur, yaz çekimlerinde eniştesine uyuşturucu taciri iftirasını atmıştı. Eniştesi tutuklandı.
Şimdi onun mahkeme sahnelerini çekiyoruz. Bunun sonunda Cumhur'u iyi bir ceza bekliyor. Merve İldeniz ve kocası ile İstanbul'dan geldiler ve Bodrum'da yaşamayı becerebilecekler mi? Onunda mahkemesi sürüyor" dedi.

Merve İldeniz ise film gereği hakim karşısına çıktığını belirterek "Allah düşürmesin kimseyi" dedi. İldeniz filmle ilgili olarak "Bodrum'u tanıtmak için ya da Bodrum ile ilgili her projede zevkle bulunmak isterim demiştim. Kendim için çalışmıyorum. Bu filmden alacağım ücreti de Mahinur Cemal Uslu İlköğretim Okulu'na bağışladım. Benim için nostalji oluyor" dedi.

FİLMİN KONUSU
Filmin yönetmeni, senaristi aynı zamanda başrol oyuncularından olan Harun Özakıncı, filmin konusunu çekimlerine başlanmadan önce şöyle özetlemişti: "Eskiden bir çok baba gelir getirir diye, iç kesimlerde olan zeytinlik ve portakal bahçelerini erkek çocuklarına, bataklık olduğu ve eski yıllarda para etmediği için deniz kenarlarını kız çocuklarına bırakırmış. Kız çocuklarıyla evlenen damatlar, turizmin gelişmesi ile birlikte deniz kenarındaki araziler değerlendiği için 5 yıldızlı otel sahibi olurken, kayın biraderleri ise portakal bahçeleri, küçük bir ev ya da dükkanla yetinmek durumunda kalmış. İşte filmde böyle bir hikayenin üzerine kurulu."

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 09:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?