18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Minik fidanlardan 500 yeni fidan!

ÖĞRENCİLER  FİDAN DİKTİ

Muğla’nın Bodrum ilçesi Bitez beldesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ile Orman Haftası kutlamaları çerçevesinde öğrenciler tarafından 500 adet çam fidanı dikildi.

Bitez Belde Belediye Başkanlığı’nın organizasyonu ve bazı sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile gerçekleşen etkinlikte, beldenin Kocataş mevkisinde fidanlar toprakla buluştu. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerinin de katıldığı fidan dikiminde, toprakla buluşan fidanlara can suyu da verildi. Öğrenciler, doğanın korunması gerektiğini içeren dikkat çeken mesajlar verdi. Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Selin Atkan, orman yangınlarına dikkat çekerek kızgın bir ifade ile “Buraya fidan dikmeye geldik. Büyüyüp ağaç olacaklar. Bunları yaktırmayacağız. Biz varız, varda olacağız. Ağaçlar yanmayacak artık” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerle fidan diken Bitez Belde Belediye Başkanı İbrahim Çömez’de doğa sevgisini çocuklara aşılamayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Çömez “Öğretmenlik dönemimde de bu tür etkinliklerde bulundum. Şimdi o eskiden fidan diktiğimiz yerlerde, çamlık alanları gördükçe bir eserim olduğunu düşünüyorum ve mutlu oluyorum. Belediye olarak mevcut yeşil alanlarımızı korumak ve yeşil olmayan yerleri de yeşillendirmek için çalışıyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER  FİDAN DİKTİ
ÖĞRENCİLER  FİDAN DİKTİ
ÖĞRENCİLER  FİDAN DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 14:19:02
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 14:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?