19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Muğla: Bodrum Kalesi'nde dans günleri başladı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Jimnastik Federasyonu ve Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen etkinliği, çok sayıda vatandaş izledi. Türkiye Jimnastik Federasyonu tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Latin Dans Şampiyonası, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlendi. Birbirinden güzel dans figürlerinin sergilendiği yarışma sonunda, Open Klas birinciliğini İsmet Müftüoğlu ve Oksana Rusavskaya çifti kazandı.


Jimnastik Federasyonu Dans Grubu Başkanı Arif Ulaşan, bu etkinliğin Bodrum’a gelmesinde emeği olan herkese teşekkür etti. Latin Amerikan Dans Kategorisi’nde (Samba, Cha-Cha, Rumba, Paso, Doble, Jive), Standart Dans Kategorisi’nde ise (Waltz, Tango, Viennese, Waltz, Slow, Quickstep) 45 çift kayıt yaptırarak dereceye girmek için kıyasıya mücadele ettiler.
Kanada, Rusya, Ukrayna ve Lübnan uyruklu hakemler tarafından değerlendirilen yarışmada, Latin Amerikan Dansları Kategorisi’nde birinci olan İsmet Müftüoğlu ve Oksana Rusavskaya çifti, 9 Ekim tarihinde Almanya’nın Leipzight kentinde yapılacak Dünya Latin Amerikan Dans Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecekler. Standart Dans Yarışması’nda ise Aslı ve Göktürk Yurtyapan çifti de Litvanya’da 30 Ekim de yapılacak olan yarışmalarda Türkiye’yi temsil edecekler. Birbirinden ilginç dans giysileri, kareografileri ile dereceye girebilmek için ter döken yarışmacıların yakınları da zaman zaman yaptıkları tezahüratlar ile moral vermeye çalışarak destek oldular.

iha-muğla
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 17:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilara salkım IP: 85.97.12.xxx Tarih : 1.12.2008 20:06:09

Bende latin dansına gidiyorum ve baya cebime attığım dans var.Ve öğretmanim İsmet müftü oğlu. Dansı çok seviyorum beni kapıdan atsalar bacadan girerim...