19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Muğla: Bodrum'a dev boyutlu heykeller geliyor

Heykeli tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı düzenleyen Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, "Bodrum’u heykeller ile donatmak istiyoruz. Ben tüm parklarda heykellerin sergilenmesini ve çocuklarımızın heykellerle oynayarak sanata karşı küçük yaşta ilgi duymalarını istiyorum. Gelen yabancı turistlerin de Bodrum’un tarihi ve kültürü ile biraz daha yakından ilgilenmesini sağlayacağımızı umuyoruz. Ayrıca Muğla Üniversitesi Heykel Bölümü’nün Bodrum’da açılmasını çok istiyorum" dedi.

Başkan Ağan, Erzurum Atatürk Üniversitesi Heykel Bölümü Başkanı Heykeltıraş Prof. Mustafa Bulat, heykeltıraş Serap Bulat ve Barış Aydın tarafından yapılan anıt heykelin yaklaşık 20 gün sonra tamamlanacağını belirtti.

Muğla Ermaş firmasının sponsorluğunda yapılan heykel, 9 metrekarelik 1 metre yüksekliğindeki kaide üzerinde ve 4 metre yüksekliğinde olacak. 6 mermer bloktan oluşan anıt heykel Kraliçe Ada’nın bir kapıdan çıkarak medeniyete adım atışını simgeliyor. Ayrıca Güneş Saati ve Karya dönemini simgeleyen çift ağızlı balta figürleri de yer alacak.


MÖ 4. yüzyılda Karya’yı iki dönem yönetmiş bir kraliçe olan Kraliçe Ada’nın, Bodrum Sualtı Müzesi’nde özel Karyalı Prenses

iha-muğla
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 20:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet akif yilmaz IP: 80.129.86.xxx Tarih : 17.12.2006 16:49:49
MUSTAFACIM YENI HEYKELERINI GÖRDUM NEKADAR MENUN OLDUM BIR HEMSERI OLARAK SENI VE EKIBINI ARTI ERZURUM ÜV: SITESINI KUTLAR DAHA NICE YENILIKLERE SELAMLAR VE BASARILAR