17
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

Muğla: Bodrum'da bale günleri başladı

15-29 Ağustos tarihleri arasında Hollanda Ulusal Balesi’nden ve Belçika Flanders Kraliyet Balesi’nden dansçıları ağırlayacak olan Bodrum’da Almanya, Japonya ve Avustralya’dan bale yıldızlarının yer alacağı Dünya Bale Yıldızları da gösterilerini sunacak.

Öte yandan Türkiye’de ilk kez izlenecek olan Portekiz Ulusal Balesi de, bu yılki festivalin konukları arasında olacak.


Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün Bodrum Belediyesi işbirliğiyle bu yıl 2.’sini düzenlediği Bodrum Uluslararası Bale Festivali dün başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, festivalde "Tango Plus/Carmen" adlı bale gösterisinin ardından yaptığı konuşmada, Bodrum’un sadece bar eğlencesi olan bir turizm yöresi olmadığını, sanat adına da birçok etkinliğe imza attığını belirterek, "Lütfen bu etkinliklere daha çok katılın ve gücü olanlar sponsorluk yapsın. Sanatsal etkinlikleri, sizlerin de katkısıyla yurdun dört bir köşesine taşıyalım. Anadolu’daki vatandaşlarımız da bu güzellikleri yaşamak istiyor, onlar da bu coşkuyu tatsınlar. Nitelikli ürün her zaman ayırt edilir ve değer verilir" dedi.

15-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalin Bodrum Kalesi’ndeki ilk gösterisini izlemeye gelenler arasında Bakan Erkan Mumcu ve eşi Işın Mumcu’nun yanı sıra Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, İsmet Sezgin, kızı Ayşe Sezgin, Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi ve diğer protokol üyeleri yer aldı. Bale gösterisi "Tango Plus/Carmen", Arjantin’den festivale ilk kez katılan Mauricio Wainrot’un koreografisiyle izleyicilerle buluştu.

2. Bodrum Uluslararası Bale Festivali kapsamında, Bodrum Kalesi’nde 2’si yabancı topluluk olmak üzere toplam 5 topluluk gösterilerini sahneleyecek. Hollanda Ulusal Balesi’nden ve Belçika Flanders Kraliyet Balesi’nden dansçılar ile Almanya, Japonya, Avustralya’dan bale yıldızlarının yer alacağı Dünya Bale Yıldızları Gösterisi’nin yanı sıra Türkiye’de ilk kez izlenecek olan Portekiz Ulusal Balesi, bu yılki festivalin konuklarından olacak. Festival programı şöyle:
"19 Ağustos: Dünya Bale Yıldızları gösterisi.
22 Ağustos: "Benim Akdeniz’in Kimlikleri" CRR Dans Topluluğu.
25 Ağustos: "İspanyol Rüzgarı" Antalya Devlet Opera ve Balesi.
29 Ağustos: "Dansın Rüyası" Portekiz Ulusal Balesi."

iha-muğla
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 13:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?