20
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Muğla: İdil Biret'ten piyano resitali

Eklisia’nın büyülü ortamında organize edilen ve dünya çapında öneme sahip sanatçıların konserler verdiği Gümüşlük Piyano Festivali’nde Hüseyin Sermet ve Hande Dalkılıç’tan sonra dün akşam da Devlet Sanatçımız İdil Biret Bodrumlu sanatseverle buluştu.

Gümüşlük Belediyesi, Bilkent Üniversitesi, İngiliz Kültür Bakanlığı, Kavaklıdere Şarapları, Arion Resort Bodrum, Türk Hava Yolları ve Gümüşlük Jandarma Komutanlığı’nın sponsorluğunda Gümüşlük’teki tarihi kilisede Bodrum Fm, Bodrum Life İstanbul’un basın sponsorluğunda düzenlenen konserlerin üçüncüsünde İdil Biret, müzik otoritelerince icrası çok zor olarak kabul edilen Beethoven’ın 9. Senfonisi’nin F. Liszt tarafından piyano için yaptığı uyarlamayı seslendirdi.

İdil Biret, resital sonrasında CD’sini imzaladı ve yaptığı söyleşide “piyano festivali için ideal bir mekan, ümit ederim ki, bu tür organizasyonlar yaygınlaşır” dedi.
Katılımın çok yüksek olduğu ve bir saat onbeş dakika süren konser, bilim, sanat ve siyaset dünyasından bir çok ünlü ismi de bir araya getirdi. Konseri izleyenler arasında Başbakan eski yardımcısı, Erdal İnönü ve eşi Sevinç İnönü, Genel Kurmay eski Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, CHP’li Muğla Milletvekilleri, Ali Arslan, Fahrettin Üstün ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Gülsün Bilgehan da bulunuyordu.

Türkiye’nin “Harika Çocuk”larından biri olan İdil Biret, Beethoven’ın piyano için yazdığı Sonat, Konçerto ve Senfoni uyarlamalarının tamamını seslendiren tek piyanist olma unvanına sahip.

Sanat yönetmenliğini Eren Levendoğlu’nun yaptığı organizasyon, bugün Steven Gutman ve 25 Ağustos’ta Gülsin Onay konseri ile devam edecek.

Konser ücretlerinin 50 ve 75.milyon TL. olarak belirlendiği konserlere rezervasyon yaptırmak için 0 252 394 37 51 veya 0 536 293 92 83 numaralı telefonlar aranabilir.
Detaylı Bilgi için www.bodrumfm.net/eklisia
Ayşegül Ülkü
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 13:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?