19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Muğla: İki belediyenin çekişmesinde olan esnafa oluyor...

Daha önce Konacık Belediyesi tarafından karayolu sınır çizgisini ihlal ettiği gerekçesi ile mühürlenen işletme, mühür fekti yapılarak tekrar açıldı. 31 Aralık 2004 tarihine kadar devam eden ruhsatı bulunan işletme hakkında bu defa Konacık Belediye Encümeni tarafından ruhsat iptali kararı verildi.

Karar üzerine Zabıta ekipleri, öğle saatlerinde jandarma korumasında işletmeyi kapatmak için harekete geçti. Jandarmanın olay yerine gelmesiyle birlikte işletme sahibi Ercan Oran daha önceden üzerlerine gaz dökülen masa, şemsiye ve etrafa dağıtılan bez parçalarının yakılmasını istedi. Personel tarafından gazla yeniden ıslatılan bezler tutuşturuldu.

Olaylar sırasında gaz dolu bidonun ateşe atılmasıyla patlama yaşandı. Zabıta ekipleri bir süre sonra "Dürüm House" adlı işletmeyi kapatmak için bölgeye geldi. Ekipler Ercan Oran ve personeli tarafından engellendi. Zabıta ekipleri uzun süre araçtan inemedi. Jandarma ekipleri tarafından engellenen personel ve jandarma arasında arbede yaşandı.

Olaylarda cinnet geçiren bir çalışan, arkadaşları tarafından tokatlanarak yatıştırılmaya çalışıldı. Arbede sırasında eline ekmek bıçağı geçiren diğer bir çalışan ise elindeki bıçağı yolun ortasında bekleyen zabıta ekibine doğru fırlattı. Yaşanan arbede nedeniyle 6 kişi gözaltına alındı. Olayların yatışmasının ardından jandarma bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Güvenlik önlemleri altında işletmeye giren zabıta ekipleri ile işletme sahipleri arasında bir süre daha tartışma yaşandı. İşletme sahipleri malzemeleri kendileri taşıyarak mekanı boşalttı.


İşletme sahibi Ercan Oran 4 yıldır aynı yerde ruhsatlı ve sağlıklı koşullarda hizmet verdiğini belirterek, "Benim bütün evraklarım tamam. Yıl sonuna kadarda ruhsatım var fakat belediye uyduruk nedenler göstererek ruhsatımı iptal etti. Yan tarafımızda yeni açılan 01 Adana isimli işletme ile belediye başkanı arasında gizli ortaklık olduğuna inanıyorum. Belediyenin itfaiyesi bile gelip özellikle arkadaşların aracını burada yıkıyor. Yasal savaşımız bu Konacık çetesi ile devam edecek" dedi.

iha-bodrum
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2004 Salı 11:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?