15
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Muğla'da turizm toplantısı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizm toplantısında görev yaptığı belediyenin adı söylendiğinde kürsüye çıkıp konuşan zabıta komiser muavinin, polis ve jandarmanın isimlerinin de geçtiği, hanutçuluk konusundaki konuşmasında, belediye olarak bu konuda yalnız kaldıklarını hatta ölüm tehdit aldıklarını öne sürmesi, Kaymakam Abdullah Kalkan'ın tepki göstermesine neden oldu. 

Bodrum Ticaret Odası konferans salonunda ilçenin 2007 yılı turizm sezon sonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Kalkan, bazı belediye başkanları ile resmi kurum ve daire amirleri, konu ile ilgili dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilgililer katıldı. 

Belediye başkanlarına söz verilen toplantının başlangıcında Turgutreis Belde Belediyesi adına kürsüye çıkan zabıta komiser muavini, su sorunu ile ilgili denizden arıtma yapılarak, içme suyu temin edilmesinde ciddi adımlar attıklarını belirtirken, polis ve jandarmanın da adının geçtiği konuşmasında "Hanutçuluk konusunda maalesef belediyemiz olarak yalnız kaldığımızı düşünüyorum. Bu konuda bir işbirliği içerisine maalesef giremedik. Hatta zaman zaman büyük tehditler aldık. Ölüm tehditleri bile aldık" demesi üzerine Kaymakam Abdullah Kalkan "Konuyu açar mısınız? Kaymakamlığa, savcılığa ya da jandarmaya herhangi bir resmi müracaatta bulundunuz mu? Son derece ciddi bir konu söylediniz. Lütfen bu konuyu açın. İşi net olarak konuşun. Kimlerden tehdit aldınız? Kimlerden yardım istediniz, cevapsız kaldınız? Aldığınız tehditlere karşı ne işlem yaptınız? Bunu istiyorum" dedi. Ancak devam eden kısımda sorusuna açıklık getirilmediğini belirten Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan bu kez, "Benim sorduğum soruya net cevap verin" dedi. Zabıta görevlisi ise "Sayın Kaymakam'ım resmen, isim olarak tabir edemem" diye karşılık verdi. Kaymakam Kalkan "Hayır söyleyeceksiniz. Konuştuğunuz ortam resmi bir ortamdır. Ciddi bir ortamdır. Bir şey söylediniz, lütfen onun altını açınız" dedi. Bazı konuları fotoğrafladıklarını ve belgelediklerini, denetimlerde komisyon olarak çalışamadıklarını, sadece zabıta olarak kaldıklarını ifade eden zabıta görevlisi, "Komisyonlarımız geldi ama her zaman yanımızda olamadılar" dediğinde ise " Net
bir cevap verecekseniz konuşmanıza müsaade ederiz. Eğer net bir cevap vermeyecekseniz teşekkür ederiz. Ayrılabilirsiniz" şeklinde karşılık gördü. Bunu üzerine "Resmen isim belirtemeyeceğim, genel anlamda konuşmak istiyorum" diyen konuşmacıya Kaymakam Abdullah Kalkan "O zaman bakın, devletin kurumlarını töhmet altında bırakır şekilde konuşmayın lütfen. Eğer kimden hangi kurumdan bir görev istediniz yardım buladıysanız gereğini yaparız. Ama burası dedikodu yeri değildir" şeklinde konuştu. Bahsetmek istediği konunun, geçmiş yıllarda hanutçulukla ilgili bir komisyon kurulduğu ve bu komisyon ile bir görev yapamadıklarını söyleyen zabıta görevlisi, kaymakamın "Tamam ben anlayacağımı anladım. Uzatmaya gerek yok" demesi üzerine kürsüden ayrıldı.
 
Ana gündem maddeleri su, elektrik ve tanıtım olan toplantıya katılanlar, yaptıkları çalışmaları anlatarak, bundan sonra yapılabilecekler konusunda fikir ve düşüncelerini dile getirdi. Toplantının sonunda konuşma yapan Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan ise konuşulacak çok şeyin olduğunu ancak işin kökünün stratejik plana dayandığını belirterek, şunları söyledi:
"Önemli olan sektörün turizme sahip çıkmasıdır. Buraya gelen insanların 'İyi ki ben Bodrum'a geldim. Bir dahaki seneye tatile Bodrum'a gideyim' kesin kanaati ile buradan ayrılmasını sağlamamız gerekiyor. Tanıtımın en ucuz ve etkili yöntemi budur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 10:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?