25
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Mumcular'a ‘Çekiç' operasyonu

Bodrum ilçesine bağlı Mumcular beldesinin eski Belediye Başkanı Kazım Avcı, 29 Mart seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen belediye eski zabıta Amiri Birol Aydın ile birlikte 11 belediye çalışanı mahkemeye sevk edildi.

Eski başkan ve belediye çalışanları "İmar Kanunu'na muhalefet, İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet ve yolsuzluk" iddialarıyla jandarma tarafından gözaltına alınmıştı.

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı, Mumcular Belediyesi'ndeki bazı ihalelerde, imar plan ve tadilatlarında usulsüzlük yapıldığını, yasalara aykırı şekilde ruhsat verildiği iddiaları üzerine uzun süre takibini sürdürdü.

Takibin ardından, 29 Nisan günü sabah saatlerinde harekete geçen jandarma ekibi, belediye çalışanlarına yönelik 'Çekiç' adı verilen operasyon düzenledi. Toplam 60 jandarmanın katıldığı operasyonda 16 ev ve sekiz iş yeri arandı. Operasyonda, AK Partili Mumcular eski Belediye Başkanı Kazım Avcı, Muhasebe Müdürü H.Ö., Yazıişleri Müdürü E.B. ve eşi S.B., Fen İşleri Müdürü M.A., eski meclis üyesi M.K., Zabıta Amiri A.G. ile inşaat malzemeleri satan ve müteahhitlik yapan iki kişi gözaltına alındı. Belediyedeki 12 klasör evrak ve çok sayıda bilgisayara da el konuldu.

GÖREVE GELİNCE BELEDİYEDEKİ YOLSUZLUKLARLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILMASINI İSTEDİ

Jandarmanın operasyonu sırasında Antalya'da seminerde olan ve 29 Mart seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen eski Zabıta Amiri Birol Aydın da gözaltına alındı.

Mumcular Konut Yapı Kooperatifi'nin de başkanı olan Belediye Başkanı Birol Aydın'ın, söz konusu kooperatifin faaliyetleri ve Mumcular Belediyesi ile ilişkilerinde yasa dışı işler nedeniyle gözaltına alındığı ileri sürüldü. Başkan Aydın'ın, makam şoförü olan T.K.'nın belediyede sigortalı olarak görev yaptığı dönemde bir oto kiralama şirketinde çalışıyor olması, Sazlıköy'deki çöp depolama alanına belediyenin kasasından usulsüz olarak 500 bin TL civarında para aktarılması, Güvercinlik köyündeki iskanla ilgili usulsüzlüklerin soruşturma kapsamında yer aldığı belirtildi.

Belediye Başkanı Birol Aydın, 29 Mart'taki seçimlerin ardından göreve geldiğinin 5. günü Kaymakamlık ve İçişleri Bakanlığı'na müracaat ederek, belediyedeki yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili soruşturma yapılması için müfettiş talebinde bulunmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 01:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?