17
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

Oğuz Aral ruhsatsız hastanenin kurbanı mı oldu?

VATAN Gazetesi’nden Emine Algan’ın haberine göre, Sağlık Bakanlığı’nca Özel Bodrum Hastanesi’ne verilen ruhsatta sadece "dahiliye, hariciye, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk, ortopedi ve travmatoloji" servislerine izin verildiği yazılı. Kardiyoloji servisinin ise adı geçmiyor.

Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, kayıtlarda hastanenin kardiyoloji servisi ruhsatı bulunmadığını bildirerek, "Başvuru da yok" bilgisini verdi. Oysa bir özel hastane kurulduktan sonra yeni bir servis açmak isterse il sağlık müdürlüğüne başvurup ruhsat alması gerekiyor. Ancak Özel Bodrum Hastanesi’nin değil ruhsatı, başvurusu bile yok. Aral’ın tedavisini üstlenen kardiyolog Dr. Zeki Yursteven’in de Muğla Tabip Odası’na bir hafta önce kaydını yaptırdığı öğrenildi.

Universal Hospital’dan Prof. Dr. Ayhan Özdemir' in şu sözleri ise ilgi çekici: Oğuz aral Bize getirilse kurtulabilirdi. Bodrum’da üç hastane var. Bunlardan biri Oğuz Aral’ın kaldırıldığı Özel Bodrum Hastanesi, diğerleri ise Bodrum Devlet Hastanesi ve Alman Hastanesi grubuna bağlı olan Universal Hospital. Devlet Hastanesi’nde de Universal Hospital’da da ruhsatlı ve tam teşekküllü bir kardiyoloji servisi var. Biz, Aral’ın kalp krizi geçirdiği Kervansaray Oteli’ne Özel Bodrum Hastanesiyle eşit mesafedeyiz. Göğüs ağrısı şikayetiyle gelen bir hastaya acilen anjiyo yapılması gerekir. Anjiyo sonrası gerekirse balon, stent ya da ameliyat şarttır. Ama bunlar yapılmamış. Baktınız ki hastanenizde bunlar yapılmıyor acilen yapabilecek bir başka hastaneye hastanın sevk edilmesi gerekir. Sözlerim yanlış anlaşılmasın ama herkesin gözünü euro bürümüş. Oğuz Aral’a bunlar uygulanmış olsaydı belki de şimdi hayatta olacaktı. Çünkü Aral’ın durumundaki yüzlerce hasta şu an yaşıyor.
vatan
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 10:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?