22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Oojami Grubu dinleyenleri coşturdu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Film Festivali'nin açılışında bir konser veren Oojami Grubu, dinleyenleri coşturdu.

Bodrum Belediyesi'nin Avrasya Sanat Kolektifi Derneği işbirliğiyle 15-21 Haziran tarihleri arasında düzenlediği Uluslararası Bodrum Film Festivali, Oojomi Grubu'nun konseriyle start aldı. Bodrum Kalesi'ndeki konseri dinlemeye gelenler, oldukça eğlenceli bir akşam geçirdi. Eserlerinde belirgin biçimde Türkiye'nin değişik yörelerinden renkli melodik motifler bulunan grubun konseri sırasında ritim yükseldikçe dinleyenler de yerlerinde duramazken, dans gösterileri görsel bir şölen yaşattı. Türkiye'deki ilk konserleri olduğu belirtilen grubu dinleyenler, "Çok harikaydı, tekrarını bekliyoruz" dedi.

20 senedir Londra'da yaşayan Bodrum doğumlu Necmi Cavlı tarafından 8 sene önce kurulan ve son 3 senede Amerika, UK ve Kanada turları dahil 15 ülkede 200'den fazla konser veren Oojami, vokallerde Muhammed Aktar Ahmeed ve Marilyn Julia Gentle, davulda Jon Finnigan, perküsyonda Roberto Ares Rio, danslarda Hannah Chidlow ve Shafik İbrahim Abd El Hamed, basta Anthony Marrison, sequincer'da Necmi Cavlı ve kemanda Nicola Dawn Cavlı'dan oluşuyor.

Geçtiğimiz senelerde Jimy Clif, Robert Plant ve James Brown gibi ünlü isimlerle aynı sahnede yer alan ve bu sene İngiltere'nin en prestijli festivallerinden Glastonbury Festivali'nde iki konser verecek olan Oojami, U2 ve Cold Cut gibi grupların yer aldığı bu festivalde üst üste son dört festivale de davet edilen istisnai gruplardan biri olma özelliğini taşıyor. İngiltere'de vizyona giren "Everything to Dance For" isimli filmde Oojami'nin müzikleri kullanıldı.
iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 10:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?