18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Ortakent'e dev kongre merkezi

Ortakent’e yapılacak olan Türkiye’nin en büyük üçüncü kültür ve kongre merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Ortakent’te yapılacak olan merkezin temel atma törenine, Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, belediye başkanları, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yap-İşlet-Devret modeliyle işleyecek olan tekstil yapı merkezin sorumlusu Mimar Kadir Hüseyin Buzluk, proje hakkında bilgi verdi. Buzluk, benzer bir proje olan Anatolia Gösteri Sanat ve Kültür Merkezi’nin Ankara’da tamamlandığını belirterek, yaklaşık 5 milyon dolarlık projenin yeni yılda faaliyete geçirileceğini söyledi.

Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yarımadanın 12 ay kesintisiz turizm için aradığı alternatifi Ortakent’e yaptıklarını, bu sayede kış aylarında da Bodrum’un beklediği ilgiyi göreceğini belirtti.

Bodrum’da devam eden yol yenileme çalışmalarına, termal enerji arayışlarına ve yapılan diğer yeniliklere değinen Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, yıllardır beklenen merkezin temelini atmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından törenle temel atıldı. Vali Aksoy törenin ardından Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Ortakent’te yapılan okul inşaatını gezdi. Oda Başkanı Mustafa Danacı Vali Aksoy’a inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi. Danacı, müteahhit firma sayesinde kısa sürede inşaatın büyük bir kısmının tamamlandığını ancak, bazı aksilikler sebebiyle bitim aşamasına gelinemediğini söyledi. Vali Aksoy daha sonra Bodrum’dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 15:40:38
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 16:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?