19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Ortakent'te köpek katliamı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, baktıkları köpeklerden 5'inin zehirli yiyecek yedirilerek itlaf edildiğini iddia eden hayvan sever çift, gördükleri manzara karşısında şok olduklarını söyledi.

Ortakent beldenin Müskebi mevkisinde ikamet eden Şerafettin Öner, sabah kalkıp bahçeye gittiğinde, baktıkları köpeklerden birini can çekişir halde gördüğünü belirterek "Ağzından köpükler geliyordu su verdim ancak içmedi. Ona bakarken ağaç dibinde yine bir tanesinin daha can çekiştiğini gördüm. Daha sonra bahçeyi gezdiğimde başka köpeklerinde aynı şekilde olduğunu gördüm. 1 tanesini ölü buldum. Kurtarmaya çalıştık ancak 1 tanesini kurtarabildik. Köpeklerden 5 tanesi ölü ve 1 tanesi de kayıp. Daha öncede öldürüldü. Köpeklerin hepsini bağlayamıyoruz" dedi.

Köpekler için "Kimseye zararı yok" diyen Öner "Bir canlıyı öldürmek insanlığa yakışmaz. Ben insanlığımdan utanıyorum. Bunu öldüren bunların hesabını nasıl verecek" dedi.

Eşi Sennur Öner ise "Sabah eşim bana seslendi. Kalkıp baktığımda gördüklerim karşısında şok oldum. Ayran yaptım içirmeye çalıştım. Bir tanesi kaçtı onu bulamadık. Bir tanesini kurtardım. Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Fusun hanımı aradım ve ekip gönderdi ancak diğerlerini kurtaramadık. Daha öncede yine zehirlenme olayı yaşandı" dedi.

Besledikleri hayvanlarla ilgili olarak bir komşusu ile de mahkemelik olduğunu ifade eden Sennur Öner, 36 yıl Almanya'da yaşadığını kaydederek şunları söyledi:
"Türküm, Türklüğümü korudum. Alman vatandaşı olmadım. Ama Almanları takdir ediyorum. Çünkü o insanlar bu katliamı yapmaz. Yaptırmaz da. Eğer damarıma basarlarsa bütün Avrupa'yı yığacağım buraya. Ben hayvanlara, doğaya adadım kendimi. Ben Bodrumluyum, Ortakentliyim. Bunu yapan yakın zamanda kendiside bu acıyı çeksin. Çok büyük acı" Bu arada köpekler sayesinde bulundukları sitenin korunduğunu ve hırsızlık olaylarının yaşanmadığını belirten hayvansever kadın, hırsızlık amaçlı kişi yada kişilerin de bunu yapmış olabileceğini söyledi.

Durumu öğrenen hayvan sever dostlarının telefonla aradığı Sennur Öner ağlayarak olayı anlattı. Kimliği belirsiz kişi yada kişilerce zehirli yiyecek yedirildiği sanılan köpeklerin kulak küpeli oldukları ve veteriner kontrolü yaptırıldığı belirtildi. Köpek ölümleri ile ilgili bazı makamlara bilgi verildiği öğrenilirken, Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, "Sokak hayvanlarının korunması için belediyemiz çalışmalarını sürdürüyor. Hayvanların sağlığı ve kısırlaştırma işlemleri de devam ediyor. Hayvan sever vatandaşlarımızdan aldığımız bu haber bizleri de üzdü" dedi.

Duruma isyan eden Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu'da "Çok üzücü bir olay. Bu tür olayları yapanların bulunması için çaba harcıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 17:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?