20
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Ortakent'te sağlık kabini açıldı

Bodrum ilçesine bağlı Ortakent-Yahşi belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkıları ile yaptırılan sağlık kabini törenle açıldı. Sağlık kabinin açılışının ilk gününde ücretsiz olarak, uzman doktor tarafından kalp, damar hastalıkları ve hipertansiyon taraması yapıldı.

Ortakent Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki sağlık kabininin vatandaşlar ile birlikte açılışı gerçekleştiren Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Yerel yönetimlerin en önemli sorumluluklarından biri olan sağlık konusundaki çalışmalarımıza bir yenisini ekledik. Sağlık her şeyden önce geliyor. Sağlık sorunlarında erken müdahale yapılmadığında telafisi olmayan sonuçlar ortaya çıkıyor. Sağlık kabinimizde haftanın 6 günü mesai saatleri içerisinde belediyemizde görevli sağlık memuru tarafından pansuman, tansiyon ve şeker ölçümü gibi hizmetler verilecek" dedi. Ayrıca belediyeye ait tam teşekküllü bir ambulansın bulunduğunu kaydeden Başkan Kocadon, "Haftanın belirli günleri özellikle 60 yaş üzeri vatandaşlarımızı evinde ziyaret ederek sağlık taraması yapacağız. Yine bugün olduğu gibi zaman zaman ilçemizden ve ilçe dışından Bodrum Yarımadası'nı seven uzman doktorlarımız gelerek kendi branşlarında sağlık taraması yapacak" diye konuştu.

Açılışın ilk gününde Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aydın Aksoy tarafından 50 kişiye kalp, damar hastalıkları ve hipertansiyon taraması yapıldı. Rahatsızlıkları olanlara neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Vatandaşlar, bu hizmetten çok memnun kaldıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Öte yandan, sağlık kabininin yapılmasında eski futbolcu Cüneyt Tanman ve işadamı Arif Oban'ın büyük katkıları olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 20:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?