22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Otel baskını

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Alaattin Çakıcı'nın oğlu Ali Çakıcı'nın da adının karıştığı otel baskını sonrasında güvenlik kameraları görüntülerini alarak kaçtığı ileri sürülen işletmeci Ali Şahinler 50 bin YTL kefaletle serbest bırakıldı.

Üç kişinin yaralandığı, Ali Çakıcı ile M.Ş.'nin tutuklandığı olayda Şahinler'in yanı sıra tedavileri süren Barış Deniz ve Aytekin Meyveci hakkında da yakalama kararı çıkmıştı.

Bursa Barosu'na kayıtlı avukatı Sevilay Demirsu ile Bitez beldesinde bulunan Bodrum Adliyesi'ne gelen Ali Şahinler, basın mensuplarının sorularını cevaplamadı. Ortadan kaybolmasının ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Şahinler, serbest bırakılmasının ardından otele gitti.

Otelde basın toplantısı düzenleyen Ali Şahinler, "Sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Burada istenmeyen bir olay yaşandı. Tamamen ferdi bir olay. İnsanların husumetinden kaynaklanmıyor. Bu olayın içinde tanımadığımız sonradan tanıdığımız arkadaşlar da aileleri de bizim için dosttur. Maki otel onlarında yeri. Maki herkesin yeridir. Yeter ki burada insanları rahatsız eden olaylar olmasın" dedi.

Avukat Demirsu da olayın niteliği itibari ile yürütülen soruşturmanın özelliği kapsamında müvekkilinin yargılanacağı cezanın üst sınırı dikkate alınarak kefaletle serbest bırakılmasının uygun görüldüğünü söyledi. Avukat Demirsu, bunun bir tür tahliye metodu olduğunu belirterek "Bunun normal tahliyeden farkı yok. Neticede müvekkilimin kaçma ya da duruşmalara gitmeme, delilleri saklama gibi bir tehlikesi olmadığından tahliye edilmiştir. Gördüğünüz gibi işinin başında" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 16:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?