27
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Otel Ekipmanları ve Gıda Fuarı açıldı

EGE Bölgesi turizm yatırımcılarının en önemli fuarlarından biri olan Otel 09- Otel Ekipmanları ve Gıda Fuarı, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 8'inci kez kapılarını açtı.

2002 yılından beri sektöre yön veren firmaları, profesyonelleri ve alıcıları biraraya getiren, 4 gün sürecek fuarda, bu yıl yaklaşık 10 bin ziyaretçinin hedeflendiği belirtildi.

Bodrum Belediyesi, Bodrum Otelciler Derneği (BODER), İzmir Ticaret Odası, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Dairesi Başkanlığı'nın (KOSGEB) destekleriyle düzenlenen Otel Ekipmanları ve Gıda Fuarı kapılarını 8'inci kez sektör temsilcileri için açtı. Bodrum Belediyesi Kapalı Pazaryeri'nde kurulan fuarın açılışını Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, BODER Genel Sekteri Orhan Kavala ve Tunajans Genel Müdürü Fatih Tuna yaptı.

Fuarda bu yıl, kurulan 98 stantta 179 firmanın, toplam 15 bin çeşit ürününü tanıtacağı bildirildi. Konaklama sektörü, hastaneler, üniversiteler, sosyal tesisler, askeri tesisler, pansiyon ve restoran işletmecilerinin yoğun ilgi göstermesinin beklendiği fuarda, mutfak donanımı, yeme içme servis ekipmanları, masa üstü takımları, ısıtma-soğutma-havalandırma-aydınlatma sistemleri, yüzme havuzları-saunalar, mobilya dekorasyon ürünleri, otel ve lokanta tekstili, inşaat ve sıhhi tesisat malzemeleri, temizlik malzemeleri, et ürünleri, süt ürünleri, deniz ürünleri, sebze ve meyveler, bakliyat ve tahıl ürünlerinin sergileneceği belirtildi.

Tunajans Genel Müdürü Fatih Tuna “Fuarımıza her yıl katılım giderek artıyor. Bu yıl 179 firma katıldı. Fuarda firma yetkileleri ve alıcılar yüz yüze görüşebilme fırsatı buluyor. Tüm dünyanın etkilendiği kriz günlerinde açılan bu fuar, katılımcılarına yeni pazarlar sağlayacak ve yeni fırsatlar açacak bir organizasyondur.

Turizm, yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren, ürün, hizmet ya da ekipman ihtiyacı duyan işletmelerin ihtiyaçlarının tümünü birden aynı ortamda karşılayabileceği bir fuardır. 4 gün boyunca sürecek olan fuarımız, otel ekipmanlarına ve gıda ve temizlik ürünlerine ihtiyaç duyan tüm işletmelerin arayışlarına yanıt verecek, onlara yeni imkanlar sunacaktır. Bu yıl fuarımıza 10 binin üzerinde ziyaretçi gelmesini hedefliyoruz. Otel 2009 fuarı, Bodrum ekonomisine katkıda bulunacak, yeni ürünlerin ve teknolojileri tanıtarak Bodrum'a yeni ufuklar açacaktır” dedi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 00:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?