20
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Paravan şirketle doladırıcılık iddiası

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir paravan şirket aracılığı ile dolandırıcılık yapıldığı yönünde alınan istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri, düzenlediği operasyonda kardeş oldukları belirtilen iki kişiyi göz altına aldı.


Edinilen bilgiye göre; sahte evrak ve belgelerle kurulan paravan şirket aracılığı ile bankalardan kredi çekildiği, çek koçanı alındığı ve bu suretle dolandırıcılık yapıldığı yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, çalışmaların tamamlanmasının ardından Yalıkavak ve Turgutresi beldelerinde daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Düzenlenen operasyonda "Aydemir Yapı Market" ismi ile paravan şirket kurduğu ileri sürülen ve asıl adı Y.A. (44) olan şahıs Necati A. ismi ile düzenlenmiş sahne kimlikle yakalandı. Paravan şirketin Yalıkavak'taki adresinde ve Turgutreis beldesinde bir evde yapılan aramada kapanmış olan şirket isimleri ile vergi levhaları, sözde var olan muhasebe şirketi kaşesi, Y.A. ve ağabeyi F.A'ya (51) ait birden fazla kimlik ve benzeri kart, kapatılmış bazı şirketlere ait vergi levhaları, sahte kaşe, banka kartları, sahte evraklar, çek koçanları ele geçirildi.


Kurulan paravan şirket aracılığı ile piyasanın yaklaşık 300 bin YTL civarında dolandırıldığı ileri sürülürken, olayla ilgili Y.A ve daha önceden "Karşılıksız çek vermek" "suçundan arandığı belirtilen ağabeyi F.A. yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar işlemlerinin ardından Adli mercilere sevk edildi. Bu arada paravan şirketin adresinde bulunan işyeri kapatılarak mühürlendiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 18:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?