23
Mayıs
2024
Perşembe
BODRUM - MUĞLA

Prof. Deppesen Mausolesum'u gezdi

Bir süredir Bodrum'da bulunan Prof. Kristian Deppesen, Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi ve Belediye Başkanı Mazlum Ağan ile Mausolesum'u gezdi.

Dün düzenlenen bir toplantıda Mausoleum hakkında bilgiler veren Prof. Kristian Deppesen, Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi, Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Bodrum Müze Müdürü Yaşar Yıldız ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte kalıntıları gezdi. Bölgede yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgiler veren Prof. Deppesen, çalışmaların uzun yıllar aldığını ve bölgedeki zemin kayalarının yıpranmaya çok müsait oldukları için üzerinin kayraktaşları ile kapatıldığını belirtti.

Bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi, depolarda bulunan tarihi eserlerin sergilenmesi içinde bir çalışma yapılmasını istedi. Mausoleum kalıntılarının bulunduğu bölgeye sızan suyun önlenmesi için belediye başkanından bir çalışma yapmasını isteyen Bodrum Kaymakamı Ekşi, antik Bodrum surları için yapılması planlanan çalışmaya da destek vereceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 13:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?