18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Prof. Dr. Alon Harris 'Glokom Toplantısı'na katılacak

3 - 5 Haziran 2005 tarihleri arasında Bodrum’da yapılacak olan "Olgularla Glokom Toplantısı"nda tedavi edilmediği takdirde körlüğe yol açan glokom tartışılacak.

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Glokom Birimi tarafından düzenlenecek toplantının en dikkat çekici yönlerinden biri, nadir görülen ve tedavi güçlüğü çekilen glokom vakalarının sunulacak olması. İndiana Üniversitesi Tıp Fakültesi Glokom Araştırma ve Tanı Merkezi Direktörü, dünyaca ünlü Prof. Dr. Alon Harris de toplantıya katılacak.

Türkiye’de ve dünyada milyonlarca insan körlük riskiyle karşı karşıya. Bu tip toplantılarla, glokomla ilgili bilgilerin paylaşımı, konuyla ilgili göz hekimlerinin daha fazla bilgi edinmesi ve tedavi hakkındaki tecrübelerini paylaşmaları amaçlanıyor. Bu yolla glokomun daha kolay teşhis ve tedavisine zemin hazırlanıyor. Toplantı, göz hekimlerinden toplum sağlığı adına atılan önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti.’nin katkılarıyla, Türk Oftalmoloji Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik başkanlığında yapılacak olan sempozyuma 100’ü aşkın oftalmoloji uzmanı katılacak.

Dünyada glokomun teşhis ve tedavisinde yaptığı çalışmalarla önemli bir yeri olan Amerikalı uzman Prof. Dr. Alon Harris, Türkiye’de ve dünyada milyonlarca insanın körlük riskiyle karşı karşıya olabileceğini, hükümetlerin de bu koşulda ağır bir yük altına girebileceğini geçtiğimiz yıl yine benzer bir organizasyonda ifade etmişti.

Ayrıca, Türkiye’nin oftalmoloji konusunda herhangi bir Avrupa ülkesiyle yarışacak konumda olduğuna dikkat çekmişti. Prof. Harris, bu kez Türk hekimlerinin uluslararası platformda daha çok yer almasına destek vermek amacıyla, "Bilimsel araştırma protokollerinin hazırlanması" konusunda bir konferans verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 17:19:18
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 17:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?