24
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

Roth, Bodrum'da tatil yapıyor

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudıa Roth, Bodrum Belediyesi’ni ziyaret etti. Tatil için geldiği Bodrum’da bir arkadaşının evinde kalan Roth, Bodrum Belediye Başkan Vekili Mehmet Kocair’i makamında ziyaret etti.

Muğla’ya ilk olarak 19 yıl önce geldiğini belirten Roth, Bodrum’u da sık sık ziyaret ettiğini söyledi. Belediye Başkan Vekili Mehmet Kocair’den Bodrum’daki çalışmalar hakkında bilgiler alan Roth, özellikle Adaboğazı mevkiinin kiralanması konusunda notlar alarak, bölgenin kiralanmaması için gerekirse yardımcı olabileceğini söyledi.

Ziyaret sırasında gazetecilerin Türkiye’nin Avrupa Birliği çalışmalarını nasıl değerlendirdiği konusunda gelen bir soru üzerine Claudıa Roth, "Kopenhag Siyasi Kriterleri’nin Avrupa Birliği yolunda gerçekleştirilmesi birçok şeyi değiştirmeyecek. Bu kriterleri Türkiye kendi insanları ve şehirleri için gerçekleştirmeli. Ben ve yaşadığım bölgenin insanları, Avrupa Birliği’nde Türkiye’nin gerçekleştirdiği çalışmaların yavaşladığını düşünüyoruz" dedi. Türkiye’nin Avrupa’nın bir parçası olduğuna inandığını belirten Roth, "İstanbul’da Kadınlar Günü’nde polisin müdahalesi oldukça sertti; bununla birlikte basının özgürlüğünün yeni çıkarılacak yasalarla kısıtlanması gündemde. Bu olayları ben ve Avrupa çok yakından takip ediyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 16:14:14
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 14:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?